ترک زولپیدم در مرکز ترک تخصصی:امن ترین درمان اعتیاد به قرص زولپیدم
زولپیدم نوعی داروی آرامشبخش، خوابآور است. این داروی غیربنزودیازپین بهغیر از خطرات و خواص اعتیادآوری که بنزودیازپینها دارند و بدان معروف هستند از تاثیرات پزشکی مشابه داروهای بنزودیازپینها ازجمله زاناکس برخوردارند . اعتیاد به این دارو میتواند ظرف کمتر از 2 هفته شکل گیرد. بسیاری از افراد از اعتیاد خود به قرص زولپیدم بی خبر هستند تا اینکه مصرف این دارو را ترک کرده و متوجه میشوند که نمیتوانند بدون آن بخوابند. در این موقع که فرد متوجه می شود به دارو معتاد شده، باید به دنبال راهی برای رهایی از آن باشد. ترک اعتیاد به قرص زولپیدم نیز مانند سایر مواد اعتیادآور نیاز به مشاوره و درمان پزشکی تحت نظر متخصص دارد تا بهترین نتیجه دریافت شود پیش از آن که فرد عوارض جبران ناپذیری را تجربه کند.
مصرف زولپیدم بدون تجویز یا به هر شکل بدون توصیه پزشک سوء استفاده از دارو میباشد. حتی مصرف 1 قرص اضافی برای کمک به اختلال خواب سوء مصرف محسوب میشود. هنگامی که بدن فردی به این قرص مقاومت نشان میدهد به تدریج برای خوابیدن به دوز بیشتری نیاز خواهد داشت.
این شرایط موجب میشود فرد برای خواب به دارو وابسته شده و از طرفی موجب میشود بسیاری از مصرف کنندگان بدون راهنمای پزشکی میزان مصرف قرص خود را افزایش دهند. قرص زولپیدم باید بلافاصله قبل از رفتن به رختخواب مصرف شود اما برخی از افراد این دارو را ساعتها قبل از خواب مصرف میکنند. این امر درنهایت منتهی به سرخوشی میشود که موجب از بین رفتن رفتار ناامنی و کمرویی میشود. اگر دچار علائم اعتیاد و توهم با مصرف قرص زولپیدم می شوید بهتر است همین لحظه اقدام به پیدا کردن مرکز درمانی مناسب برای درمان اعتیاد خود نمایید. پزشک متخصص با معرفی جایگزین مناسب برای زولپیدم و ارائه بهترین روش ترک می تواند به شما برای درمان وابستگی خود کمک کند.
مشاورین ما در کلینیک ترک اعتیاد دکتر شاه محمدی آماده اند تا به شما برای درمان اعتیاد به زولپیدم یا هر ماده اعتیادآور دیگری با دلسوزی و با تمام توان خود کمک کنند. برای رزرو وقت مشاوره می توانید با شماره تلفن های 02188721329 و 02188662451 تماس حاصل فرمایید.
با "زولپیدم" یا "امبین" بیشتر آشنا شوید
قرص امبین که به زولپیدم (Zolpidem) نیز معروف است نوعی داروی تجویزی آرامشبخش است که جهت درمان اختلالات خواب و بیدار نشدن از خواب در نیمه شب تجویز میشود. این قرص به 2 نوع : انتشار سریع و انتشار طولانی موجود است. قرصهای انتشار سریع معمولا برای افرادی که نمیتوانند بخوابند تجویز میشوند درحالیکه قرصهای انتشار طولانی به افرادی تجویز میشوند که مشکل خواب عمیق دارند و از خواب بیدار میشوند. مکانیسم عملکرد قرصهای انتشار طولانی بدین گونه است که خواص دارو در فواصل معین در بدن منتشر میشود و این درحالی است که قرصهای نوع انتشار سریع، بلافاصله خواص دارو را در بدن رها میکنند. از آنجایی که ترکیبات اصلی قرص امبین میتواند با مصرف طولانی مدت موجب تاثیرات منفی شود فقط برای چند هفته تجویز میشوند.
خطرات سوءمصرف زولپیدم
سوء استفاده از قرص زولپیدم میتواند تحمل بدن را بیشتر کند. این حالت زمانی رخ میدهد که بدن برای دریافت همان تاثیر نیاز به میزان بیشتری از دارو دارد. با این جود مصرف بیش از حد این قرض میتواند منجربه مرگ و میرناشی از آن شود. در میان عوارض جانبی منفی دیگر این دارو میتوان به کاهش عملکرد تنفسی اشاره کرد که بهراحتی موجب انسداد نفس میشود. قرص زولپیدم با ایجاد آرامش بیش از حد میتواند فرد را به حالت کما ببرد. از دیگر عوارض جانبی سوء استفاده از این دارو میتوان به وابستگی به دارو اشاره کرد. فردی که از لحاظ فیزیکی به این قرص وابسته میشود باید به مصرف آن ادامه دهد. درغیر اینصورت ممکن است دچار علائم خماری شود. قرص زولپیدم در بدن انباشته میشود بهطوری که قطع ناگهانی مصرف آن میتواند منجربه تشنج، جنون و سایر عوارض جانبی دیگر شود. اگر قصد دارید که مصرف این دارو را ترک کنید بهتر است این کار را در مراکز درمانی ترک اعتیاد انجام دهید. افرادی که از زولپیدم سوء استفاده میکنند اغلب این دارو را در ترکیب با داروهای دیگر مصرف میکنند. این شرایط میتواند عوارض جانبی دارو را تشدید کرده و منجربه تعاملات دارویی مضر شود. بهعنوان مثال این دارو اغلب همراه الکل مصرف میشود و میتواند عوارض آرامبخشی آن را افزایش دهد.
زولپیدم چگونه باعث اوردوز می شود؟
دوز مناسب هر دارویی به عواملی نظیر نیاز پزشکی، سن، جنسیت، سلامت فعلی، سوابق شخصی و موارد دیگر بستگی دارد. به غیر از عدم مصرف دارو، هیچ تضمینی بابت اوردوز وجود ندارد. با این حال اگر با متخصصین پزشکی همکاری کرده و دستورالعملهای آنها را به دقت پیروی کنید مسلما با خطرات کمتری روبرو خواهید شد. مصرف بیشتر از آنچه توصیه شده، استفاده مکرر و بیشتر از تجویز ، ترکیب دارو با مواد دیگر، و مصرف بدون تجویز همگی دلالت بر سوء استفاده از دارو دارند. سوء مصرف مواد فرد را درمعرض خطر بیشتر عواقب جدی سلامت و زندگی ازجمله اوردوز، کاهش شدید فعالیت سیستم مرکزی عصبی، از دست دادن هوشیاری و مرگ قرار میدهد.
اوردوز قرص امبین باعث خواب آلودگی شدید، از دست دادن هماهنگی حرکت، بیهوشی، وقفه تنفسی و مرگ میشود. هنگامی که این دارو با الکل و سایر داروهای آرامشبخش دیگر مصرف میشود خطر کشنده اوردوز بهمراتب بیشتر خواهد بود. مصرف الکل با داروهای ضد اضطراب (ازجمله زاناکس)، داروهای ضد روانپریشی و ضد افسردگی، داروهای خوابآور و شل کننده عضلات تعامل ایجاد کرده و با تشدید عوارض آرامشبخشی دارو منجربه خواب آلودگی، سرگیجه، افتادن و تصادفات بیشتری میگردد. موثرترین روش برای پیشگیری از اوردوز قرص زولپیدم عدم استفاده از آن است. اگر بنا به تشخیص پزشک و خود شما این قرص برای سلامت کلی بدن ضروری است فراموش نکنید که دارو را فقط طبق توصیه مصرف کنید. اگر اخیرا از این دارو سوء استفاده کرده یا به آن اعتیاد پیدا کردید دست بکار شوید و کنترل زندگی خود را دوباره بدست بگیرید.
مدت ماندگاری امبین در بدن چقدر است؟
ظرف 30 دقیقه بعد از مصرف زولپیدم، اوج غلظت خون تحت تاثیر قرار میگیرد. بهعبارت دیگر قرص خیلی سریع تاثیر میگذارد. نصف زمان یا زمانی که تاثیر دارو به نصف کاهش مییابد بعد از 1.5 ساعت است. اما با این وجود تاثیر دارو ممکن است تا 8 ساعت ادامه داشته باشد. زولپیدم در بسیاری از افراد ظرف 14 ساعت بعد از مصرف بهطور کامل از سیستم بدن خارج میشود. اما با این وجود، مصرف این دارو با درنظر گرفتن فاکتورهای مختلف و نوع آزمایش انجام شده برای مدت طولانی در بدن قابل تشخیص است.
عواملی که مدت ماندگاری امبین در بدن را تحت تاثیر قرار میدهند
عواملی که بر مدت ماندگاری زولپیدم در بدن تأثیر دارند عبارت اند از:
آکاردئون شود
سن یکی از عوامل رایجی است که میتواند سرعت پاک سازی بدن از مواد را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجایی که افراد جوان خیلی سریعتر مواد را متابولیسم میکنند به احتمال زیاد سریعتر از افراد مسن از تاثیرات ناشی از مواد خلاص میشوند. با افزایش سن، عملکرد اندامهای بدن ممکن است کند شده و میزان متابولیسم را تحت تاثیر قرار دهد.
توده بدن میتواند سرعت متابولیسم امبین را تحت تاثیر قرار دهد. از آنجایی که این دارو محلول در آب است و بهدلیل اینکه چربی بدن حاوی آب زیاد نیست افرادی که درصد چربی بدن آنها بالا است ممکن است سریعتر از شر این دارو رها شوند.
سرعت پاک شدن داروی زولپیدم در بدن ممکن است به میزان مصرف همزمان غذا و مایعات با دارو بستگی داشته باشد. اگر فردی همزمان با مصرف قرص میزان زیادی غذا بخورد تاثیر دارو در بدن او طولانیتر از حالت غیر آن خواهد بود. دلیل این امر این است که بدن و اندامهای ان به سوخت و ساز غذا و دارو میپردازند درنتیجه این فرایند آهسته خواهد بود. اما با این وجود اگر فرد مایعات زیاد نوشیده باشد میزان ادرار افزایش یافته و دارو سریعتر از بدن خارج شده و درنتیجه سرعت پاک شدن مواد سریعتر رخ خواهد داد.
اندامهای خاص خصوصا کبد نقش عمدهای در متابولیسم داروها دارند. از آنجایی که کبد مسوول تجزیه مواد در بدن است بنابراین اگر این اندام بهخوبی عمل نکند این فرایند میتواند طولانیتر باشد.
منظور از سرعت متابولیسم سرعت سوخت کالری در حالت استراحت است. اگر سرعت متابولیسم بدن فردی بالا باشد میزان سوخت انرژی در حین استراحت بالا بوده و درمقایسه با فردی که متابولیسم بدنش پایین است دارو سریعتر از بدن دفع میشود.
در تعیین اینکه چقدر طول میکشد تا تاثیر داروی امبین از بدن خارج شود باید میزان مصرف یا بهعبارتی دوز دارو را درنظر گرفت. پاک شدن دارو از بدن افرادی که برای مدت طولانی از میزان زیاد دارو استفاده میکنند بهمراتب بیشتر از افرادی است که دوز معمولی آن را مصرف میکنند. علت این است که با مصرف میزان بالاتر، متابولیتهای بیشتری تشکیل میشوند و به نوبه خود پاکسازی بدن از مواد طولانیتر میگردد.
ماندگاری دارو در بدن فردی که بیشتر اوقات زولپیدم را مصرف میکند طبیعتا طولانیتر از فردی است که فقط یکبار مصرف میکند. علت این است که هرچه قرص امبین بیشتر مصرف شود احتمال ذخیره شدن دارو در بدن بیشتر خواهد بود. هرچه بدن بیشتر مجبور به متابولیز شود این فرایند طولانیتر خواهد بود.
انواع آزمایش مصرف زولپیدم
با وجود اینکه مصرف زولپیدم از طریق غربالگری اولیه قابل تشخیص نیست آزمایشهای زیادی برای تشخیص آن وجود دارد.
آزمایش ادرار
از طریق آزمایش ادرار میتوان متابولیتهای ناشی از مصرف زولپیدم را تشخیص داد. زولپیدم فنیل 4 اسیدکربوکسیلیک یا به عبارتی "ZPCA" از شایعترین متابولیتهای امبین میباشد. این متابولیت ممکن است تا 72 ساعت بعد از مصرف در ادرار باقی بماند. آزمایش ادرار یکی از رایجترین تستهای تشخیص مصرف امبین است.
آزمایش خون
بهندرت از آزمایش خون جهت تشخیص مصرف زولپیدم استفاده میشود. فاصله زمانی برای تشخیص مصرف زولپیدم با آزمایش خون کوتاه است و معمولا تا چند ساعت بعد از مصرف قرص امکانپذیر است چراکه امبین خیلی زود از جریان خون خارج میشود. اما با این وجود اگر یک راننده یا بیمار بستری در بیمارستان مشکوک به مصرف قرص باشد ممکن است آزمایش خون انجام شود.
آزمایش مو
از آنجایی که مصرف قرص زولپیدم 3 تا 5 هفته بعد از مصرف در فولیکول مو قابل ردیابی است آزمایش فولیکول مو فرصت کافی را برای تشخیص مصرف قرص زولپیدم فراهم میکند. در این آزمایش برای تشخیص متابولیتهای دارو، طول مو باید حداقل 3 سانتیمتر باشد. بعد از انجام نمونهبرداری از فرد، نمونه برای آزمایش به آزمایشگاه ارسال میشود.
آزمایش بزاق
امبین ظرف 15دقیقه بعد از مصرف از طریق بزاق دهان قابل تشخیص است و ممکن است تا 8 ساعت قابل ردیابی باشد. حتی با وجود اینکه تست بزاق را باید فقط در فاصله زمانی کوتاه بعد از مصرف دارو انجام داد اما از آنجایی که این تست یک روش غیرتهاجمی و ساده است متد ترجیحی میباشد. اگر چه مصرف امبین با آزمایشهای معمولی قابل تشخیص نیستند افرادی که سابقه سوء استفاده از این دارو را دارند یا به سوء مصرف آن مظنون هستند ممکن است از طریق یکی از این روشها آزمایش شوند. در این دارو همانند هر داروی دیگری تنها راه مثبت بودن ازمایش و عدم تشخیص دارو، خودداری از مصرف آن است.
چگونه قرص زولپیدم را ترک کنم؟
توصیه میشود قرص زولپیدم بهطورناگهانی ترک نشود. ترک آنی با توجه به مدت زمان و دوز مصرفی قرص امبین میتواند منجربه عوارض جانبی حاد نظیر تشنج شود. به شدت توصیه میشود افراد با شیوه کاهش تدریجی، مصرف قرص زولپیدم را ترک کنند. اولین گزینه درمان ترک اعتیاد امبین کاهش تدریجی دوز دارو در مدت زمان طولانی است. این روش علائم خماری را کمتر کرده و درنتیجه فرد میتواند بدون خطر، با مصرف داروهای تجویزی قرص را ترک کند. مراکز بستری ترک اعتیاد زولپیدم ممکن است بهترین مکان برای اجرای این روش باشد چراکه در اینصورت فرد به قرص دسترسی نخواهد داشت. اما با این وجود این روش درمانی برای هر فردی مناسب نیست. گزینه دیگر درمان شامل انتقال تدریجی به داروی بنزودیازپین و سپس اغاز روش کاهش تدریجی دوز دارو است. علائم خماری ممکن است در ترک تدریجی داروی بنزودیازپینها به نسبت کمتر حاد باشد.
سمزدایی زولپیدم
سمزدایی زولپیدم در دستیابی به پاکی و پیشگیری از بازگشت الزامی است. بدن باید به منظور شروع مجدد عملکرد طبیعی خود، سیستم خود را از دارو و سموم مرتبط با آن پاک کند. با وجود اینکه اعتیاد به قرص امبین ممکن است ظرف 1 روز اتفاق بیافتد اما اتمام فرایند سمزدایی ممکن است چندین هفته تا چندین ماه طول بکشد. مراکز ترک و توانبخشی زولپیدم ممکن است با بکارگیری درمانهای اضافی نظیر رژیم غذایی خاص، گنجاندن درمانهای جایگزین ازجمله طب سوزنی و تجویز درمان شناختی رفتاری به فرایند سمزدایی کمک کنند. برای دستیابی به طرح درمان ترک اعتیاد زولپیدم که مناسب شماست بهتر است با متخصص ترک اعتیاد همکاری کنید.
درمان اعتیاد زولپیدم
مراکز درمان زولپیدم به منظور غلبه بر اعتیاد فیزیکی و فیزیولوژیکی از برخی داروها استفاده میکنند. از بین این دو، راحتترین مورد برای رسیدگی، اعتیاد فیزیکی است. بهدلیل وابستگی عاطفی به مصرف دارو، ممکن است غلبه بر اعتیاد فیزیولوژیکی کمی چالشانگیز باشد. در این قسمت به معرفی چند نکته برای دستیابی به ترک موفق اعتیاد زولپیدم میپردازیم.
- پیداکردن مرکز درمان مناسب: انتخاب یک مرکز درمان که بتواند به نیازها و خواستههای شما رسیدگی کند بسیار حائز اهمیت است. هرچه فرد در مراکز احساس راحتتری داشته باشد احتمال تکمیل دوره ترک بیشتر خواهد بود.
- مشارکت کامل در درمان: شاید افکار زیاد و احساسات مختلفی نسبت به اعتیاد داشته باشید. برخی از این افکارها و احساسات ممکن است مانع مشارکت شما در طرح ترک اعتیاد زولپیدم شوند. با این وجود شما مسوول پاکی خود هستید. اگر قصد دارید بهعنوان یک انسان پاک با موفقیت زندگی کنید باید بهطور کامل در دوره بهبود شرکت کرده و دانش و مهارتهای زندگی موردنیاز برای پاک ماندن را کسب کنید.
- مشارکت در طرح مراقبت بعد از ترک: اتمام ترک امبین بخش راحتی از درمان است. چالش اصلی زمانی است که شما به زندگی خود برگشته و سعی میکنید بهعنوان انسان پاک زندگی کنید. اما با این وجود احتمال بازگشت افرادی که از شبکه حمایتی قوی برخوردارند بسیار کمتر است. درجستجوی طرح مراقبتهای بعد از ترک باشید تا با ملحق شدن به انها بتوانید سبک زندگی جدید خود را حفظ کنید. طرح 12 قدم میتواند منبع قابل اعتمادی برای ادامه اموزش و حمایت باشد.
- از درخواست کمک نترسید: اگر احساس میکنید که درمعرض جنبه خاصی از درمان ترک اعتیاد زولپیدم هستید یا در بازگشت به جامعه مشکل دارید درخواست کمک کنید. انسان موجودی اجتماعی است و هر فردی در یک برحه از زندگی ممکن است به کمک نیاز داشته باشد. وقتی در تکاپوی ترک هستید از شبکه حمایتی درخواست کمک کنید. این روش میتواند مفید باشد.
مراکز ترک زولپیدم
هزاران مراکز ترک و توانبخشی زولپیدم وجود دارند که میتوانند برای غلبه به اعتیاد کمک کنند. اما پیداکردن مرکز درمانی مناسب موضوعی است که مستلزم زمان برای تحقیق گزنیهها و انتخاب مراکزی است که با نیازهای فردی شما سازگار باشد. در بسیاری از مراکز ترک، درمانها بهصورت سرپایی و بستری ارائه میشوند. گزینهای که انتخاب میکنید تاثیر چشمگیری در زندگی و ترک اعتیاد شما خواهد داشت.
درمان بستری
درمان بستری شما را مجبور میکند برای مدتی در یک مرکز درمانی بستری شوید. این نوع درمان برای افرادی که ممکن است در موقعیتهای خطرناک قرار بگیرند یا دوست دارند بدون هیچ حواسپرتی به بهبود از اعتیاد تمرکز کنند بهترین گزینه است. اما تا تکمیل دوره درمان مجبور خواهید بود مابقی امور زندگی خود را به تعویق اندازید.
درمان سرپایی
درمان سرپایی مستلزم مراجعه روزانه (به جزء تعطیلات آخر هفته) به مراکز درمانی و به روز کردن متخصص ترک اعتیاد است. این گزینه معمولا ارزانتر از درمان بستری است و اجازه میدهد افراد کار و روابط خود را ادامه دهند. اما با این وجود شما محیطی را که به اعتیاد منتهی میشود بهطور کامل ترک نمیکنید چراکه این کار ممکن است شانس بازگشت را افزایش دهد.
در آخر متذکر میشویم: هر گزینهای را که برای ترک زولپیدم انتخاب میکنید، مطمئن باشید که مناسب سبک زندگی و نیازهای شما است.
"کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است."