ترک اعتیاد به ماده مخدر قات یا خات با درمان های بالینی و مشاوره ای

وابستگی به ماده مخدر خات

وابستگی به ماده مخدر خات یا قات همانند اعتیاد به موادی همچون مت آمفتامین و هروئین می‌باشد. این ماده پتانسیل آن را دارد که بعد از اولین استفاده، زندگی شما را از بین ببرد. وقتی به آن معتاد شدید، ادامه زندگی بدون آن برای شما ناممکن می‌شود. اگر آماده تغییر هستید، باید بدانید که یک زندگی متفاوت بی‌صبرانه انتظار شما را می‌کشد. هنگامی که تصمیم گرفتید اوضاع را تغییر دهید به‌عنوان اولین قدم باید به دنبال روش درمانی که مناسب شرایط شماست باشید. در این حین ممکن است با گزینه‌های مختلفی روبرو شوید که دراین‌باره مشاوره با یک متخصص ترک اعتیاد می‌تواند راهنمای خوبی برای شما باشد.

در مورد نیاز به درمان اعتیاد به قات بحث‌های بسیار زیادی وجود دارد. بسیاری از افراد معتقدند که قات گیاهی است که به‌عنوان چای برای افزایش تمرکز استفاده می‌شود. برخی دیگر بر این باورند که آن یک داروی محرک است، شبیه به آمفتامین، اما کمی ضعیف‌تر. بحث در مورد وابستگی به خات در فرهنگ‌های مختلف متفاوت است. ولی باید توجه داشته باشید که قات یک ماده اعتیادآور است. مصرف‌کنندگان قات باید قبل از آن‌که اثرات درازمدت آن باعث صدمه دیدن بدن آن‌ها شود، به فکر درمان وابستگی خود باشند.

اعتیاد به هرگونه ماده‌ای که ایجاد وابستگی کرده و به‌مرور عوارضی برای فرد به همراه می‌آورد، نیاز به درمان مناسب و به‌موقع دارد. مشاورین ما در کلینیک ترک اعتیاد دکتر شاه محمدی آماده‌اند تا به کمک تجربه‌ای که در زمینه درمان انواع اعتیاد دارند، شما یا عزیزتان را برای رهایی از اعتیاد همراهی سازند. برای رزرو وقت مشاوره می‌توانید با شماره‌های 02188721329 و 02188662451 تماس حاصل فرمایید.

توضیحاتی پیرامون اعتیاد به قات


توضیحاتی پیرامون اعتیاد به قات

قات یا خات (Catha edulis) یک درختچه کوچک است که در خاورمیانه و آفریقای شرقی رشد می‌کند. برگ‌ها و ساقه‌های این گیاه توسط معتادان به آن در سراسر جهان جویده می‌شود. حدود 10 میلیون مصرف‌کننده در سراسر جهان وجود دارد. مردان نسبت به زنان بیشتر از آن استفاده می‌کنند. اگرچه همه استفاده‌کنندگان معتاد به آن نیستند، بااین‌حال، قات یک ماده بسیار اعتیادآور است و اغلب برای ترک اعتیاد به قات لازم است که مصرف آن متوقف شود.

مداخله برای درمان اعتیاد به خات


مداخله برای درمان اعتیاد به خات

زمانی که شما مشاهده می‌کنید، عزیزانتان با دست خویش در حال نابود کردن زندگی خود و اطرافیانشان هستند و می‌خواهید اعتیاد به قات را در آن‌ها متوقف کنید، وقت آن است که برای درمان مداخله و برنامه‌ریزی داشته باشید. برای موفقیت‌آمیز بودن درمان بهتر است که به یک متخصص مراجعه کنید. متخصص تجربه زیادی در این زمینه دارد و می‌داند که چگونه فرد معتاد را برای ترک مجاب کند. همچنین مراجعه به یک متخصص به شما کمک خواهد کرد تا استرس خود را کاهش دهید، بنابراین واقعاً می‌توانید انرژی خود را برای فردی که به او علاقه‌مند هستید، متمرکز کنید تا اعتیاد خود به قات را ترک نماید. همچنین شما باید اعضای خانواده و دوستان را گرد هم جمع کنید، کسانی که واقعاً نگران شرایط زندگی فرد معتاد هستند، تا با کمک همدیگر محیط را برای ترک اعتیاد آماده سازید. افرادی باید در فرایند درمان حضور داشته باشند که عشق و علاقه خود را جهت نجات زندگی فرد معتاد نشان می‌دهند، باید افرادی را که باعث آسیب دیدگی بیشتر فرد می‌شوند، از فرایند درمان حذف کنید. تنها چیزی که باید به فرد معتاد گفته شود این است که شما چقدر به او علاقه‌مند هستید و نشان دهید که چقدر نگران زندگی و آینده او هستید. شما باید برای فرد معتاد شفاف‌سازی کنید که خواستار آن هستید که فرد موردعلاقه شما، به زندگی خود و اطرافیانش آسیبی نرساند. ابراز عشق و نگرانی شما نسبت به کسی دوستش دارید، او را متقاعد خواهد کرد که لیاقت و شایستگی دریافت درمان و زندگی بهتر را دارد. هدف اصلی مداخله این است که شما فرد موردعلاقه خود را وارد فرایند درمان کنید. اگر او از دریافت درمان سر باز می‌زند، درمیابد که هر زمان آمادگی لازم برای ترک گیاه مخدر خات و تغییر زندگی خود را به دست آورد، می‌تواند در آینده برای درمان امیدوار باشد.

درمان و سم‌زدایی قات


اگر شما کسی هستید که به خات اعتياد دارید و تصميم بگيرید زندگي خود را براي بهتر شدن تغيير دهيد، آماده هستيد درمانی را که شايسته آن هستيد، به دست آوريد. پس از پذیرفتن این موضوع که دچار مشکل شده‌اید و نیاز به کمک دارید، باید به یک مرکز درمانی بروید تا تحت نظارت پزشک داروهای لازم برای سم‌زدایی را دریافت کنید. شما تحت نظر پزشک نیاز به دارو دارید، زیرا علائم خماری قات می‌تواند ناراحت‌کننده باشد، حتی به دلیل حس خودکشی ناشی از افسردگی ممکن است زندگی شما را تهدید نماید. شما توسط یک پزشک ارزیابی می‌شوید و آن‌ها به شما دارو می‌دهند تا  بتوانید قات را ترک کنید، این کار دوره سم‌زدایی شما را راحت‌تر خواهد کرد. برخی از علائم مرحله ترک ماده مخدر قات عبارتند از:

  • خواب بیش‌ازحد
  • افزایش اشتها
  • اضطراب شدید
  • روان‌پریشی
  • پارانویا
  • افسردگی عمیق

ازآنجاکه ممکن است فرد به روان‌پریشی یا پارانوئید مبتلا شود، بودن کادر درمانی در کنار او مفید خواهد بود تا در صورت بروز هرگونه مشکلی، به بیمار کمک شود. هنگامی که فرد در این مرحله از ترک قرار می‌گیرد، تشخیص واقعیت از توهمات برای او دشوار می‌شود، بودن افراد در کنار فرد معتاد و صحبت با او، ایمن‌تر از تنها ماندنش خواهد بود.

درمان و باز توانی اعتیاد به خات


درمان و باز توانی اعتیاد به خات

درمان به‌صورت منحصربه‌فرد و تحت نظارت کادر درمانی انجام می‌شود و شامل مراحل سم‌زدایی است که بلافاصله اثرات درمانی خود را نشان خواهد داد، پس‌ازآن درمان فرد وارد مرحله توان‌بخشی می‌شود. توان‌بخشی شامل جلسات مشاوره، جلسات درمانی، جلسات باز توانی و همچنین جلوگیری از بازگشت اعتیاد می‌باشد. در درمان اعتیاد به خات شما تحت نظارت کادر درمانی و متخصصان پزشکی به‌صورت 24 ساعته خواهید بود، تا در دوره بهبودی به شما کمک شود. در اینجا برخی از روش‌های درمانی که برای بهبودی شما مفید خواهند بود، ذکر می‌شود:

درمان شناختی رفتاری

درمان شناختی رفتاری شاخه‌ای از روان‌درمانی است که به شناسایی و اصلاح رفتارهای ناهنجار بیمار می‌پردازد و به بیمار کمک می‌کند تا کنترل بر خود را تقویت کند. همچنین سازوکارهای مقابله‌ای در مواقع حساس را در فرد گسترش می‌دهد.

مدیریت وابستگی

این روش یک رویکرد درمانی است که بر روی رفتارهای هدف و ایجاد پاداش مثبت در هنگام رفتار هدف تمرکز دارد.

درمان فردبه‌فرد و همچنین درمان گروهی و خانوادگی

این روش نیز می‌تواند در درمان اعتیاد به قات یا هر ماده مخدر دیگری مؤثر واقع شود. مطرح کردن مشکلات خود با مشاور به شما کمک می‌کند تا بر اعتیاد به خات غلبه کنید و یک زندگی بهتر، سالم‌تر و شادتری را تجربه نمایید.

درمان فردی اعتیاد به قات

هنگامی که شما در مرحله توان‌بخشی قرار می‌گیرید، درمان‌های متعددی را دریافت می‌کنید که برای طول دوره درمان و پس‌ازآن، برای آینده شما مفید خواهند بود. یکی از مؤثرترین درمان‌هایی که شما دریافت می‌کنید، درمان فردی(روان‌درمانی) است. در درمان فردی، افراد یک‌به‌یک به‌صورت اختصاصی با درمانگر خود همکاری می‌کنند تا بهبودی حاصل شود. برای اکثر افراد معتاد، دلیل شروع اعتیاد، وجود مشکلات احساسی یا ضربه‌های روحی درگذشته است. این آسیب‌دیدگی‌ها ممکن است در دوران کودکی یا درست قبل شروع مصرف اتفاق افتاده باشند. اگر برای شما چنین اتفاقی افتاده باشد، درمانگر از شما سؤالات زیادی خواهد پرسید و به شما کمک می‌کند تا سعی کنید علت بروز اعتیاد به خات را در خود پیدا کنید. یادآوری گذشته و بازگو کردن مشکلات شما ممکن است ناراحت‌کننده باشد، اما این کار باید انجام شود و بهترین موقعیت در طول درمان است، جایی که شما در مکان امنی قرار دارید. ممکن است پزشک کمک کند تا برخی از احساسات نامطلوب گذشته شما یادآوری شوند، احساساتی که شما فراموش کرده‌اید. اما درواقع آن‌ها فراموش نشده‌اند و در پس ذهن شما جای گرفته‌اند. آن‌ها  باعث شده‌اند که شما برای فرار ، رو به اعتیاد بیاورید. در ابتدا ممکن است این فرآیند برای شما آسان نباشد، اما با رهایی از این احساسات و افکار ناگوار شما حال بهتر و زندگی شادتری را تجربه خواهید کرد. درمان فردی بر روی مسائل متعددی کار خواهد کرد، اما تمرکز اصلی آن بر روی یافتن ریشه اعتیاد فرد است، بنابراین با درمان ریشه اعتیاد، احتمال عود و بازگشت آن در آینده کاهش خواهد یافت. درمان فردی ابزارهایی را در اختیار شما قرار می‌دهد تا به کمک آن بتوانید پس از درمان، در ترک اعتیاد خود موفق باشید.

درمان‌های گروهی برای ترک اعتیاد به قات

عوارض اعتیاد به قات نباید ساده گرفته شود. مصرف قات می‌تواند شما را به منجلاب اعتیاد بکشاند و شما را به مرحله‌ای بکشاند که واقعاً سزاوار آن نیستید. یک ‌راه‌کار درمانی مفید که نباید از آن غافل شوید، گروه‌درمانی است. در گروه‌درمانی، درمانگر به همراه سایر افراد مبتلا در اتاقی گرد هم جمع می‌شوند، سپس درمانگر معمولاً موضوعی را مطرح می‌کند تا افراد پیرامون آن به بحث بپردازند. به اشتراک‌گذاری احساسات شما در جمع افرادی که به‌خوبی شما را درک خواهند کرد، نقش بسیار مؤثری در روند درمان شما خواهد داشت. همچنین این امکان را برای شما فراهم می‌کند که در مواقع موردنیاز، به افرادی دسترسی داشته باشید که می‌توانند به شما کمک کنند. اعتیاد فرد را به انزوا می‌کشاند، گروه‌درمانی به شما کمک می‌کند تا از این چرخه معیوب خارج شوید. گوش دادن به نحوه نبرد دیگران با اعتیادشان به شما ثابت خواهد کرد که در این مسیر تنها نیستید و لیاقت داشتن یک زندگی بدون اعتیاد به قات را دارید. همچنین با شرکت در گروه‌درمانی، شما دوستان جدیدی پیدا می‌کنید که این امر می‌تواند در بهبودی شما مؤثر باشد. مسلماً شما نمی‌خواهید پس از درمان دوباره با دوستان معتاد قبلی خود ارتباط قرار کنید. دوستانی که در گروه‌درمانی پیدا می‌کنید، می‌توانند در زندگی پس از درمان حامی شما باشند. افراد با مقایسه سرگذشت دیگر افراد، از اشتباهات و نقاط ضعف آن‌ها درس می‌گیرند. این امر در جلوگیری از بازگشت به اعتیاد از اهمیت بالایی برخوردار است.

نحوه درمان


ترک اعتیاد

کلینیک‌های توان‌بخشی ترک اعتیاد خدمات ترک ماده مخدر قات را به‌صورت بستری یا درمان سرپایی ارائه می‌دهند.

بستری

در باز توانی بستری، یک محیط بی‌خطر، امن، همراه با داروهای موردنیاز و بدون وجود عوامل انحرافی به‌صورت 24 ساعته و در هفت روز هفته برای فرد فراهم می‌شود. در طی توان‌بخشی، شما می‌توانید یاد بگیرید چگونه با تمایلات و علائم خود بدون نشئگی دست‌وپنجه نرم کنید. در طی دوره باز توانی، مشاوران روش‌های درمانی را با سبک زندگی شما تطبیق می‌دهند تا علت اصلی و زمینه‌ای اعتیاد خود را برطرف سازید. همچنین مهارت‌های اساسی به شما آموزش داده می‌شود تا پس از درمان بتوانید به‌خوبی خود را مدریت کنید.

باز توانی سرپایی

باز توانی سرپایی همانند رفتن به سرکار یا مدرسه در دوره‌های خاص برنامه‌ریزی می‌شود. این امر به شما اجازه می‌دهد تا در طی چند ساعت در روز و چند روز در هفته به درمان خود بپردازید و در کنار آن بتوانید به مسئولیت‌های روزمره خود نیز بپردازید. اگرچه این روش می‌تواند انعطاف‌پذیری لازم را برای شما فراهم کند، اما اثربخشی آن ممکن است محدود شود. بخصوص اگر شما به خدمات پزشکی یا روان‌پزشکی نیازمند باشید و محدودیت اصلی این است که رفتن به خانه می‌تواند شما را در تماس با افرادی قرار دهد که از قات استفاده می‌کنند و همچنین ممکن است در دسترس بودن قات شما را دوباره وسوسه کند.

چقدر زمان برای ترک مخدر قات موردنیاز است؟


برنامه‌های توان‌بخشی بستری می‌تواند تا 30، 60، 90 روز یا بیشتر (در صورت نیاز) طول بکشند. به همین ترتیب، در باز توانی سرپایی نیز ممکن است درمان 3 الی 4 ماه یا بیشتر زمان ببرد. در واقع، درمان موفقیت‌آمیز می‌تواند 1 الی 2 سال طول بکشد، با ترکیبی از هر دو روش بستری و سرپایی. حداقل مدت‌زمان لازم برای باز توانی به روش بستری 30 روز در نظر گرفته می‌شود، این زمان می‌تواند برای رسیدگی به مشکلات اعتیاد به قات کافی باشد. اما موفقیت بیشتر در برنامه‌های 60 و 90 روزه دیده می‌شود. زیرا فرد زمان بیشتری برای تثبیت جسمی و روحی و همچنین آموزش و درمان خواهد داشت. پس از 60 الی 90 روز باز توانی اعتیاد به خات، شما می‌توانید دوباره با یک حس تازه و تمرکز بیشتری پا به دنیای جدید خود بگذارید.

ادامه مراقبت‌ها و پیشگیری از بازگشت اعتیاد


برنامه‌های درمانی ترک اعتیاد معمولاً شامل جلسات گروهی دوره‌ای و جلسات فردی برنامه‌ریزی شده می‌شود که بعد از درمان در فواصل زمانی مشخص ادامه دارند. مراقبت بعد از ترک و پیشگیری از بازگشت اعتیاد، گام مهمی در روند بهبود فرد محسوب می‌شود و شانس شما را برای موفقیت در توانی طولانی مدت افزایش می‌دهد.

"کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است"

 


به این پست امتیاز دهید.
هیچ رای ثبت نشده است