ترک اعتیاد به ترامادول:درمان نشانه های ترک با بوپرنورفین و متادون

ترک اعتیاد به ترامادول

در صورتی که شما ترامادول را  بدون تجویز پزشک مصرف می‌کنید در معرض خطر اعتیاد به قرص ترامادول قرار خواهید گرفت که عواقب آن به شرح زیر می‌باشد:

  • تمایل به مصرف قرص بیشتر
  • تمایل به مصرف آن به صورت مکرر
  • مصرف ترامادول برای رسیدن به حالت سرخوشی، از بین بردن اضطراب، افسردگی و رنج عاطفی
  • تمایل به ترکیب کردن آن با موادی از قبیل بنزودیازپین‌ها، الکل و سایر مواد افیونی

سم زدایی ترامادول کار ساده‌ای نیست باید حتما تحت نظر پزشک انجام شود. از آنجایی که کاهش تدریجی دوز ترامادول یک روش رایج برای کمک به تسهیل فرآیند خماری است پزشک طبق برنامه و بر اساس اصول مربوط به ترک اعتیاد، علائم حاصل از http://drshahmohammadi.com/%d8%af%d8%b1%d9%85%d8%a7%d9%86-%d8%b9%d9%84%d8%a7%d8%a6%d9%85-%d9%85%d8%ad%d8%b1%d9%88%d9%85%db%8c%d8%aa%d8%8c-%d8%aa%d8%b1%da%a9-%d9%88-%d8%ae%d9%85%d8%a7%d8%b1%db%8c-%d9%85%d9%88%d8%a7%d8%af-%d9%85/خماری و ترک را طی مدت چند هفته کنترل می‌کند. در صورتی که بیمار نتواند علایم حاصل از خماری را تحمل کند پزشک مصرف داروهای مسکن را برای کنترل علائم خماری تجویز خواهد کرد.

کلینیک ترک اعتیاد دکتر شاه محمدی با بهره‌مندی از سال‌ها تجربه و دانش در زمینه ترک اعتیاد آماده ارائه کمک به شما می‌باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره‌های 02188721329 و 02188662451 تماس حاصل فرمایید.

برای ترک اعتیاد به ترامادول از چه روشی استفاده می‌شود؟


ترک اعتیاد به ترامادول

افرادی که قصد دارند اعتیاد خود به ترامادول را ترک کنند می‌توانند در مرکز توانبخشی بستری شوند و تحت درمان قرار بگیرند. اکنون این سوال پیش می‌آید که بیمار باید چگونه متوجه شود که به درمان سرپایی نیاز دارد یا بستری؟ پزشک در ابتدا به طور خلاصه به ارزیابی وضعیت بیمار می‌پردازد به نوع درمان را برای او توضیح می‌دهد. بیمار می‌تواند از نرم افزارهای آنلاین برای ارزیابی سریع اعتیاد خود استفاده کند اما بهترین کار مراجعه حضوری به پزشک است. در موارد زیر توانبخشی به صورت بستری پیشنهاد می‌شود:

  • در صورتی که اعتیاد به مواد با افسردگی، اضطراب یا بیماری روانی ذهنی همراه باشد.
  • در صورتی که اعتیاد فرد شدید و طولانی بوده و مصرف او بالا باشد.
  • در صورتی که بیمار به مراقبت ۲۴ ساعته نیاز داشته باشد.
  • در صورتی که بیمار به یک محیط امن و آرام نیاز داشته باشد.

 در موارد زیر توانبخشی به صورت سرپایی پیشنهاد می‌شود:

  • در صورتی که اعتیاد فرد شدید نباشد.
  • فرد در منزل از حمایت اعضای خانواده برخوردار باشد.
  • در صورتی که فرد مجبور به انجام و ادامه وظایف و مسئولیت‌های شغلی یا تحصیلی خود باشد.

 معمولاً به طور متوسط فرایند درمان بر اساس مدت زمان اعتیاد فرد به ترامادول و نحوه مصرف آن بین ۲۸ روز تا ۶ ماه متغیر است. افرادی که چندین ماه یا چندین سال از اعتیاد آنها به ترامادول می‌‌گذرد باید مهارت‌ها و رفتارهای جدید را یاد بگیرند تا با اعتیاد خود مبارزه کنند. دوران بهبود و ترک اعتیاد مستلزم صرف زمان است تا بدن بتواند در حالت شیمیایی متعادل قرار بگیرد. در مرحله بعد بیمار باید به لحاظ روانی تحت درمان قرار بگیرد تا پزشک بتواند علت مصرف ترامادول را مشخص کند. تحقیقات نشان داده است که هرچه فرد تمایل بیشتری برای ترک اعتیاد داشته باشد همکاری بهتری با پزشک و برنامه درمان داشته باشد شانس موفقیت و بهبودی او بیشتر خواهد بود. البته طولانی بودن دوره درمان تنها عامل مهم در تعیین موفقیت ترک اعتیاد محسوب نمی‌شود و عوامل موثر دیگری نیز در این فرآیند نقش دارند. به طور کلی در صورتی که طول درمان کمتر از ۹۰ روز باشد شانس موفقیت و تاثیرگذاری درمان کاهش می‌یابد. در حقیقت هر چه فرد مدت بیشتری در محیطی که هیچ گونه موادی وجود ندارد بستری شود و تمایل بیشتری برای ترک اعتیاد داشته باشد و با اعضای تیم پزشکی همکاری کند شانس دور ماندن او از مواد مخدر پس از مرخص شدن از مرکز بیشتر خواهد بود.

ترک اعتیاد به کمک داروها

درمان و ترک اعتیاد به ترامادول شامل درمان علائم خماری و حفظ دوران بهبود در دراز مدت است. پزشکان عقیده دارند که مصرف برخی از داروها می‌‌تواند علاوه بر کنترل علائم حاصل از خماری به رفع تمایل روحی به مصرف مواد نیز کمک کند و مواد شیمیایی بدن را در سطح متعادل قرار دهد. در ابتدا پزشک داروهایی را برای درمان علائم خماری تجویز می‌کند. داروهایی که برای درمان اعتیاد به ترامادول تجویز می‌شوند مواد شیمیایی سیستم عصبی را هدف قرار می‌‌دهند. پزشک از داروهایی مانند بنزودیازپین‌ها یا کلونیدین برای کنترل علائم شدید خماری حاصل از ترامادول استفاده می‌کند. مصرف داروهای غیر استروئیدی ضد التهاب می‌‌تواند به درمان علائم شدید حاصل از خماری کمک کند. ممکن است بیمار به طور موقت به داروهای ضد افسردگی که بازدارنده‌های بازجذب سروتونین نام دارند نیاز داشته باشد زیرا در دوران بهبود و خماری ناشی از ترک ترامادول، احتمال بروز سندروم سروتونین وجود دارد. تحقیقات نشان داده است افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند و در حال سم زدایی هستند در آینده تمایل به مصرف مجدد آن را خواهند داشت، بنابراین آنچه اهمیت زیادی دارد این است که آثار منفی حاصل از تمایل به مصرف دارو ناشی از سوء مصرف مواد را بدون احساس سرخوشی کاهش داد. تغییر کردن حالات روحی مهمترین مسئله‌ای است که باید در دوران بهبود به آن توجه کرد. در بخش زیر به سایر داروهایی که می‌توانند در دوران ترک اعتیاد به ترامادول مفید باشند اشاره می‌کنیم:

  • بوپرنورفین یک داروی آگونیست نسبی مخدر است که به گیرنده‌های مخدر متصل می‌شود اما نسبت به آگونیست‌های کامل با قدرت کمتری به فعال کردن گیرنده‌ها می‌پردازد و می‌‌تواند باعث کاهش تمایل به مصرف ترامادول شود.
  • متادون یک داروی آگونیست سنتتیک مخدر است که با تاثیر گذاری بر گیرنده‌های مغز تمایل به مصرف ترامادول را کاهش می‌دهد.
  • نالتروکسان اثر سرخوشی و آرام بخشی ترامادول را سرکوب می‌کند و از ایجاد احساس سرخوشی جلوگیری می‌نماید.

 توجه کردن به داروهایی که برای درمان ترک اعتیاد به ترامادول استفاده می‌شود اهمیت بسیار زیادی دارد. در صورتی که بیمار پتانسیل زیادی برای اعتیاد داشته باشد ممکن است به راحتی یک ماده دیگر را جایگزین ماده مخدر فعلی کند.

ترک اعتیاد با روان درمانی

استفاده از برنامه ترک اعتیاد و روان درمانی یک روش بسیار موثر است که می‌تواند به درمان اعتیاد کمک کند. تحقیقاتی که در دو دهه گذشته انجام شده است نشان داده که باید در درمان اعتیاد، برنامه‌های رفتاری و روان درمانی نیز گنجانده شود تا فرایند بهبودی تکمیل شود. مهمترین اصلی که در برنامه روان درمانی وجود دارد این است که بیمار بتواند به خوبی ترک اعتیاد و عدم مصرف ترامادول را درک کند و به کنترل اعتیاد خود بپردازد. رفتار درمانی در ترک اعتیاد می‌تواند به بیمار برای شناسایی عوامل محرک او را وادار به مصرف ترامادول می‌نماید کمک کند. برنامه روان درمانی شامل موارد زیر است:

  • خانواده درمانی
  • گروه درمانی
  • مشاوره فردی
  • جلوگیری از لغزش
  • و سایر روش‌های درمانی

 به طور کلی صدها روش برای درمان عناصر رفتاری اعتیاد به مواد مخدر وجود دارد که این خدمات با توجه به آنچه تاثیرگذاری بیشتری برای بیمار دارد در قالب خدمات مختلف درمانی از قبیل بستری شدن در مرکز، درمان سرپایی، درمان جامع سرپایی یا بستری شدن در بیمارستان ارائه می‌شوند تا پزشک و اعضای تیم پزشکی بتوانند بهترین روش درمانی را متناسب با شرایط بیمار تعیین کنند. پس از آن که بیمار با شرایط خود آشنا شد به فرآیند درمان موفقیت آمیز و ترک اعتیاد خود امیدوار خواهد بود.

مراحل درمان و ترک اعتیاد


مراحل درمان و ترک اعتیاد به ترامادول

ممکن است این سوال به ذهن شما برسد که در جلسات توانبخشی چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ برنامه درمانی در افراد مختلف متفاوت است و به طور کلی می‌توان گفت که یک پروسه منحصر به فرد است که اعضای تیم پزشکی یک برنامه ویژه را بر اساس نیازهای بیمار طراحی می‌کنند، بنابراین برنامه ترک اعتیاد در همه افراد یکسان نیست اما فرآیند پیشرفت آنها در طول درمان برابر است.

ارزیابی کامل بیمار

هر بیماری که برای ترک اعتیاد خود به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می‌‌کند به طور کاملا بر اساس ابزارهای مدرک محور ارزیابی اعتیاد، بررسی می‌‌شود. پزشک از آزمایش ادرار، ارزیابی جسمانی و ذهنی برای بررسی شرایط بیمار استفاده می‌‌کند. از ارزیابی اولیه به عنوان معیاری برای تعیین شدت اعتیاد به ماده مخدر استفاده می‌گردد سپس بر اساس آن برنامه درمانی طولانی می‌شود. فردی که به مرکز ترک اعتیاد مراجعه می‌‌کند باید مراحل زیر را سپری کند:

  • انجام معاینات جسمانی
  • بررسی سابقه پزشکی
  • بررسی سابقه خانوادگی
  • تست اعتیاد
  • مصاحبه با پزشک

سم زدایی

سم زدایی ترامادول استثنایی است و می‌تواند باعث بروز علائمی از قبیل تشنج شود و بیمار به درمان پزشکی نیاز داشته باشد بنابراین برای آنکه فرآیند سم زدایی کاملا ایمن باشد و ریسک بروز عوارض متعدد به حداقل برسد بهتر است این کار در یک مرکز سم زدایی پزشکی انجام شود. سم زدایی می‌تواند حدود ۳ تا ۷ روز طول بکشد یا کمی ‌طولانی‌تر باشد. معمولا مراحل شدید سم زدایی طی مدت یک هفته پس از حضور در مرکز به پایان می‌رسد. معمولاً در مرکز توانبخشی که فرد را بستری می‌کنند کلینیک سم زدایی پزشکی وجود دارد اما در مراکز سرپایی چنین کلینیک وجود ندارد. اگر شما قرار است اعتیاد خود به ترامادول را کنار بگذارید بهترین کار این است که تحت نظر پزشک باشید.

داروها

معمولاً درمان به کمک داروها در مرحله سم زدایی آغاز می‌‌شود و تا مرحله توانبخشی ادامه می‌یابد. همان گونه که در قسمت‌های بالا اشاره کرد این داروها به کنترل علائم حاصل از خماری کمک می‌کند. برخی از بیمارانی که به ترامادول اعتیاد دارند برای ترک نیازی به دارو ندارند. در برخی موارد پزشک به مدت شش ماه یا حتی بیشتر به بیمار دارو می‌دهد. به طور کلی شرایط بیماران با یکدیگر تفاوت دارد و برنامه درمانی هیچ یک از آنها شبیه هم نیست.

روان درمانی

رفتار درمانی فردی، گروه درمانی و مشاوره خانواده رایج‌ترین نوع درمانی است که در برنامه توانبخشی سرپایی و بستری اجرا می‌شود. این تکنیک‌های درمانی به بیماران و خانواده‌های آنها کمک می‌‌کند روش‌هایی را برای مقاومت در برابر مصرف ترامادول و رفع استرس ناشی از عدم مصرف آن یاد بگیرند. معمولا تا یک سال و در دوران پس از توانبخشی، فرایند مشاوره ادامه می‌یابد. برخی از بیماران به مدت دو سال در برنامه مشاوره باقی می‌مانند یا آنکه در صورت نیاز به مشاور مراجعه می‌کنند.

مراقبت‌های پس از ترک اعتیاد

مراقبت‌های پس از ترک اعتیاد شامل جلسات مشاوره است که می‌تواند چند ماه یا چند سال طول بکشد. مراقبت‌های پس از ترک اعتیاد می‌‌تواند شامل توصیه‌هایی در خصوص حمایت از بیمار در منزل در حمایت از او توسط دوستانش باشد.

 

"کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است"


به این پست امتیاز دهید.
ترک اعتیاد به ترامادول:درمان نشانه های ترک با بوپرنورفین و متادون
5 از 1 رای