ترک اعتیاد به ریتالین و عدم بازگشت به سوء مصرف آن با گروه درمانی

ترک اعتیاد به ریتالین

پذیرفتن این‌که خود شما و یا فردی که خیلی دوستش دارید اعتیاد دارد کار دشواری است. بسیاری معتقدند که داورهای تجویزی به‌دلیل این که توسط پزشکان تجویز می‌شوند سالم‌تر از موادمخدر غیرقانونی هستند. اما لازم به ذکر است که همین داروهای تجویزی اگر به‌طور صحیح و طبق تجویز مصرف نشوند می توانند اعتیادآور و خطرناک باشند. سوء مصرف موادمخدر درصورت عدم درمان و پیگیری می‌تواند تشدید یابد. بنابراین اگر احساس می‌کنید خودتان و یا فرد دیگری در این زمینه نیاز به کمک دارد دریغ نکنید و از همین امروز به فکر انتخاب گزینه‌های درمانی باشید.

برای آشنایی با بهترین روش‌های ترک اعتیاد به ریتالین، مشاورین ما در کلینیک ترک اعتیاد دکتر شاه محمدی، آماده ارائه تمام راهنمایی‌های لازم به شما یا عزیز گرفتار به اعتیاد شما هستند. برای رزرو وقت مشاوره می‌توانید با شماره‌های 02188721329 و 02188662451 تماس حاصل فرمایید.

اوردوز ریتالین


اوردوز ریتالین

با وجود این که داروی متیل فنیدات یا متیل فنیدیت با نام تجاری ریتالین داروی تجویزی است اما امکان سوء استفاده از این دارو و همچنین اعتیاد به آن غیرممکن نیست. سوء مصرف ریتالین در افراد مبتلا به مشکلات و نارسایی‌های قلبی می‌تواند خطر مرگ را افزایش دهد. لازم به ذکر است که متیل فنیدات می‌تواند منجربه حملات قلبی شود. ترکیب ریتالین با موادمخدر دیگر خطر اوردوز و عوارض جانبی دیگر را افزایش می‌دهد. به‌عنوان مثال ترکیب متیل فنیدیت با محرک‌هایی از قبیل مت آمفتامین یا کوکائین می‌تواند خطر ابتلا به عوارض قلبی عروقی و همچنین مشکلاتی نظیر اضطراب، روان پریشی و حملات پانیک را افزایش دهد. ترکیب محرک‌ها با الکل موجب می‌شود تاثیرات ناشی از الکل کمتر بروز کرده و فرد ‌نتواند میزان مستی خود را درک کند. این امر طبیعتا موجب مصرف بیشتر الکل و درنهایت مسمومیت ناشی از الکل می‌شود. از عوارض ترکیب محرک‌های تجویزی با الکل می‌توان به درد شدید عضلات، سردرد، آریتمی، سرگیجه و حالت تهوع اشاره کرد.

علایم مصرف بیش از حد ریتالین (اوردوز)

  •  اتساع مردمک چشم
  •  خشکی دهان
  •  تکان‌های غیرقابل کنترل
  •  عضله
  •  تشنج
  •  از دست دادن هوشیاری
  •  گیجی
  •  تحریک
  •  توهم
  •  تعریق
  •  انقباض عضلات
  •  اتسفراق
  •  نامنظمی ضربان قلب

درمان اوردوز

اگر خود شما و یا فرد دیگری ریتالین را اوردوز یا به عبارتی بیش از حد مصرف کرده باید سریعا با اورژانس تماس گرفت. هیچ پادزهر خاصی برای درمان اوردوز یک محرک وجود ندارد. متخصصین پزشکی در مراکز اورژانسی می‌توانند با روش‌های مختلف به کنترل اوردوز کمک کنند:

  •  خنک کردن بیمار با کیسه یخ، افشانش و فن
  •  فراهم نمودن تجهیزات تهویه و اکسیژن ضروری
  •  درمان فشارخون بالا با داروی فشارخون
  •  کنترل تشنج با داروهایی نظیر دیازپام (والیوم)
  •  مصرف نیترات برای کنترل درد قفسه سینه

نحوه درمان اعتیاد به ریتالین


نحوه درمان اعتیاد به ریتالین

بسیاری از افراد معتاد به متیل فنیدیت یا محرک‌های دیگر باید زمان زیادی را صرف ترک اعتید کنند. این افراد اغلب برای گذراندن دوره محرومیت، ادامه مصرف ریتالین یا پیشگیری از علائم ترک آن به مواد مخدر روی می‌آورند. برنامه‌های درمانی مختلف که برای رفع نیازهای افراد معتاد موجود هستند می‌تواند به رهایی از اعتیاد و یا سوء مصرف مواد کمک کنند. معتادانی که سابقه طولانی در سوء مصرف ریتالین دارند و یا میزان مصرف آن‌ها زیاد است ممکن است جهت کمک به علائم ترک به سم‌زدایی نیاز داشته باشند. از آن جایی که آشفتگی‌های روحی و روانی ناشی از ترک ممکن است خطر خودکشی را افزایش دهد بنابراین مراقبت‌های تخصصی در طول دوره سم زدایی نقش عمده‌ای در مقابله با صدمات جدی خودآزاری دارد. دوره‌های سم زدایی ممکن است در کلینیک‌های مخصوص، در شروع دوره بازپروری در مراکز درمان اعتیاد و یا به عنوان بخشی از برنامه درمان سوء مصرف مواد انجام شوند. بعد از سم‌زدایی معمولا به بیماران توصیه می‌شود در برنامه‌های توانبخشی شرکت کنند. سم‌زدایی کمک می‌کند تا فرد بتواند با تاثیرات فیزیکی اعتیاد و وابستگی مقابله کند اما تاثیری در کنترل افکار، احساسات و رفتارهای مرتبط با اعتیاد ندارد. بنابراین یک فرد معتاد برای پیشگیری از بازگشت به مواد باید مهارت‌های مقابله‌ای و رفتارهای جدید را بیاموزد. در ادامه مراحل ترک اعتیاد به ریتالین و بازگشت از سوء مصرف ریتالین بررسی خواهد شد.

قطع آنی مصرف متیل فنیدیت

ترک متیل فنیدات تحت نظارت و راهنمایی پزشک مجرب و متخصص درمان اعتیاد راحت‌تر و آسان‌تر صورت می گیرد چراکه آن‌ها می‌توانند اطلاعات لازم درخصوص علائم، چگونگی کنترل و مدت زمان ترک را در اختیار بیماران قرار دهند.

علائم ترک ریتالین به صورت آنی

برخی از علائم ترک متیل فنیدیت عبارتند از:

  •  پرخاشگری
  •  اضطراب و افسردگی
  •  گرسنگی
  •  عدم تمرکز
  •  خواب‌زدگی یا خواب‌آلودگی بیش از حد
  •  نوسانات خلقی
  •  پارانویا (روان گسیختگی)

برنامه‌های بهبود

انواع برنامه‌های ریکاوری شامل:

در طی این طرح، بیمار باید 20 ساعت در هفته به ویژه در طول روز در بیمارستان بستری شود. درمان‌ها شامل مشاوره فردی و یا گروهی همراه با مراقبت‌های پزشکی و همچنین کلاس‌های ویژه درخصوص سوء مصرف مواد است.

در این طرح بیمار تنها 9 ساعت در هفته در بیمارستان بستری می‌شود. مراحل این دوره شامل درمان و به احتمالی مشاوره شخصی است. این دوره ممکن است چند هفته تا چند ماه به طول انجامد و در طول روز یا شب انجام شود.

این نوع درمان به بهبودی معتاد برای یک دوره در مراکز درمانی اشاره دارد. هدف عمده این طرح ارائه نظارت 24 ساعته و فراهم نمودن محیط سالم و بدون مواد است. این نوع درمان همانند طرح بستری سرپایی شامل مشاوره گروهی و شخصی است. بسته به طرح و نیازهای فردی معتاد این دوره ممکن است 29 تا 30 روز و یا کمی کمتر و بیشتر طول بکشد.

این طرح شبیه طرح بستری سرپایی حاد است اما یک معتاد ممکن است ساعات کمتری در هفته را در مراکز درمان سپری کند.

روش‌های درمانی

درمان اعتیاد به محرک‌هایی نظیر ریتالین اغلب شامل درمان‌های رفتاری است. این درمان‌ها بسته به نوع برنامه شامل:

این درمان برای افراد مبتلا به اعتیاد محرک طرح ریزی گردیده است. در روش ترک اعتیاد ماتریسک فرد معتاد تحت نظارت و راهنمایی مستقیم درمانگر قرار دارد. برنامه‌های درمانی این روش شامل جلسات فردی، گروه‌های آموزش خانواده، گروه‌های پیشگیری از بازگشت به مواد، برنامه های 12 مرحله‌ای و آزمایش ادرار است.

در این نوع درمان، درمانگر عقاید و الگوهای فکری منفی معتاد و این که چگونه این عوامل می‌تواند منجربه مصرف مواد شوند را نشانه می‌گیرد. در درمان رفتاری شناختی بیمار یاد می‌گیرد چگونه افکار سالم را جایگزین افکار منفی کند و چگونه محرک‌های بازگشت به مواد را تشخیص و کنترل کند.

این روش عمدتا در درمان اعتیاد به محرک‌ها استفاده می‌شود. معتادین معمولا به دلیل تست منفی ادرار و همچنین عدم مصرف مواد در یک دوره مشخص شده جوایزی از قبیل کارت هدیه، بلیط سینما و مواد دیگر را کسب می‌کنند.

رویکرد این طرح کمک به معتاد و ایجاد انگیزه جهت مشارکت در درمان است. درمانگر در این روش کمک می‌کند تا معتاد نکات مثبت و منفی استفاده از موادمخدر را با مقاومت در شروع دوره بهبود به خوبی درک کند.

داروی گیاهی جایگزین ریتالین

گفته شده جایگزین کردن ریتالین با داروی گیاهی جینکو می‌تواند در ترک ریتالین مؤثر باشد ولی حتما لازم است قبل از مصرف آن با پزشک مشورت نمایید.

گروه‌های پشتیبان بهبود

گروه‌های پشتیبان ترک

گروه‌های پشتیبان بهبود با حمایت و همدلی همتایان خود کمک می‌کنند تا آن ها بتوانند دوره ترک را به خوبی بگذرانند. برنامه‌های 12 مرحله ای ازجمله تشکیل انجمن‌ الکلی‌های گمنام موسوم به AA یا معتادان گمنام با علامت اختصاریNA از اقدامات این گروه است. دوره 12 مرحله‌ای قرص‌های گمنام مخصوص افرادی است که به قرص‌های تجویزی اعتیاد دارند. هدف عمده این دوره‌ها ارائه برنامه‌های ثابت جهت کمک به بهبودی افراد معتاد است.

رژیم‌های غذایی بهبود

رعایت سلامت جسمی، روحی و روانی و به‌ویژه تغذیه سالم در دوره ترک اعتیاد به ریتالین از اهمیت ویژه ای برخوردار است. تغذیه سالم کمک می‌کند تا بدن ویتامین‌ها و موادمعدنی ضروری را دریافت نماید. از مزایای تغذیه سالم در دوره ترک می‌توان به افزایش سرعت بهبود، ارتقاء سلامتی، حفظ و بازگرداندن انرژی به بدن، بهبود حالات روحی و بهبود عملکرد اندام‌های بدن اشاره نمود.
در این قسمت غذاهایی را معرفی می‌کنیم که با ارتقاء سلامت عمومی بدن به بهبود از اعتیاد کمک شایانی می‌کنند.

غذاهای سالم برای ریه‌ها

اغلب معتادان به دلیل استعمال دخانیات، استنشاق دود و عدم ورزش کردن اغلب دچار مشکلات ریوی می‌شوند. ریه‌ها اندام‌هایی هستند که امکان تنفس را مهیا می‌کنند. این عمل ساده مستلزم انرژی زیادی است. آسیب ناشی از مصرف موادمخدر و همچنین عدم مصرف غذاهای سالم می‌تواند تاثیرات مخربی داشته باشد. غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان، منیزیم و امگا 3 با کمک به بهبود عملکرد ریه‌ها موجب بهبود تنفس و جریان خون می‌شوند. توصیه می‌شود از سبزیجاتی نظیر کلم برگ، اسفناج و کلم چینی که در بسیاری از سبزی فروشی‌ها به وفور یافت می‌شوند مصرف نمود. تخم یا روغن کتان، ماهی سالمون و تخم شربتی سرشار از امگا 3 هستند. انواع توت‌ها، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی، کنگرفرنگی و سیب سرشار از آنتی اکسیدان هستند.

غذاهای سالم برای کبد

اعتیاد به ریتالین تاثیرات مخربی بر روی کبدها دارد. کبد اندامی است که سم‌زدایی مواد شیمیایی و رادیکال‌های آزاد را برعهده دارد. عملکرد ضعیف کبد می‌تواند منجربه مشکلاتی نظیر سردرد، تنفس بد، آلرژی، مشکلات پوستی، خستگی و افزایش وزن شود. با وجود این‌که اعتیاد می‌تواند صدمات جبران ناپذیری به کبد وارد کند اما با خوردن مواد غذایی سالم و تقویت کننده کبد در دوره ترک اعتیاد می‌توان تاحدودی آسیب های وارده به کبد را جبران نمود. غذاهای سرشار از گوگرد به سم‌زدایی کبد و غذاهای عنی از آنتی اکسیدان به درمان کبد کمک می‌کند. سیر، پیاز، کلم بروکلی، گل کلم، کلم، چغندر و لیمو همه موادغذایی هستند که موجب سم‌زدایی می‌شوند و به از بین بردن مشکلات ناشی از اعتیاد در کبد کمک می‌کنند. آلو بخارا، کشمش، انواع توت، زرد آلو، پرتقال، گریب فروت صورتی، طالبی یا گرمک و سیب غنی از آنتی اکسیدان هستند.

غذاهای سالم برای مغز

اعتیاد به هرنوع ماده مخدر به‌ویژه اعتیادهای طولانی مدت موجب نوعی اختلالات شناختی ازجمله از دست دادن حافظه، ناتوانی در انجام مهارت‌ها و یا عدم تمرکزو یادآوری می‌شوند. در بیشتر موارد، چنین اختلالات شناختی را می‌توان از طرق مختلف ازجمله درمان، حل مسائل و مصرف غذاهای سالم را تاحدودی برطرف نمود. غذاهای حاوی امگا 3 نظیر ماهی سالمون و کتان و غذاهای سرشار از فلاونوئیدها ازجمله چای سبز و خانواده مرکبات موجب تقویت توان مغز می‌شوند. علاوه‌بر این خوراکی‌های نظیر گردو، گوجه فرنگی، زنجبیل و عدس سرشار از مواد معدنی، ویتامین و چربی‌های سالم هستند که تاثیر چشمگیری در حفظ سلول‌های مغزی و بهبودی اعتیاد دارند.

غذاهای سالم برای انرژی

از دست دادن انرژی در دوره ترک و حتی مصرف موادمخدر امری کاملا طبیعی است. کمبود انرژی می‌تواند موجب بروز مشکلات متعددی از قبیل اختلالات خوابی، استرس و افزایش وزن شود. کربوهیدرات‌های سالم نظیر نان گندم خالص و غلات و همچنین آنتی اکسیدان‌ها و سبزیجات در افزایش انرژی موثر هستند. عسل ماده خوراکی است که علاوه‌بر منبع عالی انرژی حاوی تمام مواد مورد نیاز بدن است. تمام مغزها ازجمله بادام زمینی، بادام درختی و پسته منبع موادمعدنی و ویتامین‌های آ (A)، ب (B)، ای (E)، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر و آهن هستند.

آب، لازم مطلق

هر فردی برای حفظ سلامتی و جان خود به آب نیاز دارد. آب بدن را شستشو داده و مواد سمی را از اندام‌های حیاتی ازجمله کلیه‌ها دفع می‌کند. توصیه می‌شود منتظر تشنه شدن نباشید و سعی کنید آب را در تمام روز خصوصا قبل و بعد از ورزش و در هوای گرم بنوشید. تغذیه خوب و بهبودی از اعتیاد با هم در ارتباط هستند. بنابراین حفظ رژیم غذایی متعادل، مصرف کمتر موادغذایی بسته بندی شده و یا مواد غذایی حاوی افزودنی های غیرطبیعی بسیار حائز اهمیت است. بهتر است از مواد غذایی حاوی شیرینی زیاد، نوشیدنی‌های انرژی زا و نوشابه‌های گازداراجتناب نمود.

بعد از درمانبعد از ترک ریتالین

ترک همیشگی اعتیاد مستلزم تلاش بسیار و بهبود از اعتیاد نیازمند زمان طولانی است. مهمترین گام در بهبودی اعتیاد، تکمیل دوره های توانبخشی یا بازپروری است. همانطور که قبلا اشاره نمودیم ترک اعتیاد به تلاش مستمر و بهبودی از آن به زمان زیاد بستگی دارد. برنامه مراقبت‌های بعد از ترک اعتیاد باید قبل از ترک مراکز توانبخشی توسط درمانگر و یا یکی از پرسنل مراکز درمان به بیماران ارائه شود. این برنامه شامل گزینه‌هایی برای برنامه‌های درحال اجرا است که بیمار می‌تواند برای ادامه بازسازی خود در آن‌ها شرکت نماید. گزینه‌های اجرایی بعد از درمان شامل حضور منظم در جلسات 12 مرحله‌ای، مشاوره فردی، مشاوره گروهی و زندگی بدون موادمخدر است.


به این پست امتیاز دهید.
ترک اعتیاد به ریتالین و عدم بازگشت به سوء مصرف آن با گروه درمانی
4.43 از 14 رای