انتخاب بهترین مرکز ترک اعتیاد، میانبری برای رهایی همیشگی از مواد

انتخاب-بهترین-مرکز-ترک-اعتیاد

اگر عزم خود را برای یافتن بهترین مرکز ترک اعتیاد به الکل یا مواد مخدر جزم کرده‌اید، باید بدانید که کار مهم و دشواری در پیش رو دارید. انتخاب مرکز ترک اعتیاد بستری یا سرپایی خوبی که برنامه‌هایی را متناسب با نیازهای شما یا عزیزانتان ارائه دهد، منابع و حمایت لازم را برای موفق بیرون آمدن از این گرداب در اختیارتان می‌گذارد و تعهد و انگیزه لازم را برای غلبه بر هیولای اعتیاد به الکل یا مواد مخدر برمی‌انگیزد. ازآنجایی که کلینیک‌ها و مراکز بازتوانی و درمان اعتیاد بی‌شماری در انواع گوناگون وجود دارد، باید کلیه جوانب را قبل از تصمیم‌گیری بسنجید.

هنگام انتخاب بهترین مرکز درمان ترک اعتیاد باید به عامل‌های متعددی توجه کنید که یکی از ساده‌ترین آنها جنسیت بیمار است. در بسیاری از مراکز ترک اعتیاد برنامه‌های درمانی متفاوتی برای زنان و مردان در نظر گرفته شده است، چرا که نیازهای این دو جنس کاملاً با هم تفاوت دارد.

در کلینیک ترک اعتیاد دکتر شاه محمدی، مشاورین کارآزموده و دلسوز آماده‌اند تا به کمک تجربه‌ای که در زمینه درمان بیماران مبتلا به اعتیاد دارند، بهترین روش درمانی را که مناسب ویژگی‌ها و شرایط شماست، به شما معرفی کرده و در بازیابی کامل سلامتی‌تان، شما را همراهی نماید. برای رزرو وقت ملاقات می‌توانید با شماره‌های 02188721329 و 02188662451 تماس حاصل فرمایید.

وابستگی و اعتیاد به مواد مخدر


وابستگی-و-اعتیاد-به-مواد-مخدر

اعتیاد به الکل و مواد مخدر معمولاً به تدریج ایجاد می‌شود، هرچند برخی بیماران به سرعت در دام اعتیاد گرفتار می‌شوند. مصرف الکل یا مواد مخدر در ابتدا لذت‌بخش است، مصرف کننده در موجی از احساسات شیرین و خوشایند غرق می‌شود و این حال خوب (نشئگی) او را وادار به تکرار مصرف می‌کند. اما استفاده مکرر مقاومت بدن را نسبت به الکل یا مواد به مرور زمان افزایش می‌دهد و فرد باید مقدار بیشتری از مواد را برای تجربه کردن همان اثر اولیه و نشئگی مصرف کند. در نتیجه مصرف کننده به لحاظ جسمی به الکل یا مواد مخدر وابسته می‌شود و اگر مصرف را ناگهان قطع کند یا حتی کاهش بدهد، با علائم آزاردهنده خماری و محرومیت از الکل مواجه می‌شود. هرچند وابستگی جسمی لزوماً به معنای اعتیاد نیست، اما این دو غالباً دست در دست یکدیگر دارند.

عوارض وابستگی و اعتیاد


اعتیاد و وابستگی درازمدت به الکل سلامت جسمی و روانی را به شدت تحت الشعاع قرار می‌دهد. اعتیاد به الکل به مرور زمان عوارض زیر را به جا می‌گذارد:

  • مشکلات شناختی
  • مشکلات عاطفی
  • اختلال در ریتم قلبی
  • سکته مغزی
  • سیروز کبدی
  • هپاتیت الکلی
  • پانکراتیت (التهاب لوزالمعده)
  • سرطان معده، سینه، دهان و گلو

البته فقط اعتیاد به الکل نیست که زیان‌آور است، مواد مخدر مختلف نیز عوارض گوناگونی را بر جسم و روح تحمیل می‌کنند. برای مثال مصرف هروئین و داروهای مخدر و خواب‌آور، عوارض زیر را به دنبال دارد:

  • مشکلات تنفسی و سینه پهلو
  • یبوست مزمن
  • خطر اوردوز تصادفی
  • عفونت‌های قلبی، در صورت تزریق کردن مواد
  • مشکلات مربوط به کنترل احساسات
  • مختل شدن توانایی‌های تصمیم‌گیری

یافتن بهترین مرکز ترک اعتیاد


سریع شروع کردن درمان اعتیاد اهمیت حیاتی دارد. درهرحال اطرافیان بیمار باید تا زمان دریافت کمک تخصصی، اطلاعات پایه خود را درباره ترک اعتیاد افزایش دهند. وابستگی نوعی مشکل پیچیده جسمی و روانی است. از یاد نبرید که یک درمان ترک اعتیاد مشخص وجود ندارد که تمام بیماران را از اعتیاد نجات دهد. هر یک از بیماران با مشکلات خاص خود دست به گریبان‌اند که باید هنگام تهیه طرح درمان در نظر گرفته شود. شایع‌ترین مشکلات بیماران عبارت است از:

  • موادی که به آن معتاد شده‌اند.
  • مدت زمان وابستگی به مواد مخدر، مطالعات تجربی نشان داده است که رویکرد درمانی وابستگی طولانی‌ و کوتاه باید با هم تفاوت داشته باشد.
  • وجود مشکلات دیگر و ابتلا به عارضه‌های مختلف
  • بودجه بیمار برای پرداخت هزینه‌های درمان اعتیاد

چون چند نوع درمان متفاوت در بسیاری از مراکز ترک اعتیاد ارائه می‌شود، یافتن بهترین کلینیک ترک اعتیاد به سادگی انتخاب چشم‌بسته از روی یک فهرست نیست. طبعاً قبل از آن که بتوانید بهترین روش درمان را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید، باید درباره روش‌های مختلف درمان و انواع کلینیک ترک اعتیاد آگاهی داشته باشید.

انواع کلینیک‌های ترک اعتیاد


مراکز و روش‌های متعددی برای درمان اعتیاد وجود دارد که در ادامه مهم‌ترین آنها را معرفی می‌کنیم.

مراکز ترک اعتیاد بستری

مراکز-ترک-اعتیاد-بستری

در برنامه‌های ترک اعتیاد بستری، درمانی متناسب با نیازهای خاص هر بیمار ارائه می‌شود. برنامه‌های بستری به طیف وسیعی از اختلال‌های سوءمصرف مواد می‌پردازد و مراقبت جامع و کاملی را از بیمار به عمل می‌آورد. چون بیمار در محل درمان اقامت دارد، از وسوسه‌ها و محرک‌های زندگی پیشین خود دور است و زندگی در یک محیط مثبت و حمایتگر را تجربه می‌کند. همچنین بیمار می‌تواند در صورت بروز بحران، در لحظه از کمک و تشویق کارکنان مجرب کلینیک بهره بگیرد، این پشتیبانی گاهی اوقات دقیقاً همان عاملی است که موفقیت درمان را تضمین می‌کند.

ترک اعتیاد بستری مزایای متعددی دارد که مهم‌ترین آنها دور شدن بیمار از محیط آلوده به مواد مخدر و الکل و امکان متمرکز شدن بر روند درمان است. بیماران بستری تحت نظارت و مراقبت شبانه‌روزی هستند، در صورت لزوم تحت درمان دارویی قرار می‌گیرند و دسترسی کامل به شبکه‌های حمایتی دارند که بهره‌گیری از آنها برای موفقیت ترک اعتیاد ضروری است. بیمار در محیط امن کلینیک از هر نوع محرک اعتیاد جدا می‌شود و در یک محیط سالم از درمان مناسب برخوردار می‌شود. به علاوه بهترین مراکز ترک اعتیاد به الکل و مواد مخدر خدمات درمانی گوناگون و سفارشی یا برنامه‌های فردی را متناسب با نیازهای خاص هر بیمار ارائه می‌دهند.

خدماتی که این مراکز به شما ارائه می دهند عبارتند از:

  • مراقبت شبانه‌روزی: بیماران در مراکز درمان اعتیاد بستری هر 7 روز هفته، به صورت شبانه‌روزی تحت نظارت و مراقبت قرار دارند و بیمار باید مدتی در کلینیک اقامت داشته باشد. مراکز ترک اعتیاد واقع در بیمارستان‌ها خدمات پزشکی 24 ساعته نیز ارائه می‌دهند، حال آن که خدمات پزشکی تخصصی در مراکز درمان خارج از بیمارستان در ساعات معینی از روز ارائه می‌شود.
  • برنامه 12 قدم و گروه‌های حمایتی غیر 12 قدم: درمان در مراکز بستری به صورت روزانه ارائه می‌شود. بیماران در بسیاری موارد می‌توانند در برنامه‌های حمایتی 12 قدم نیز شرکت کنند. بیماران در این جلسات گروهی از حمایت هم‌نوعان خود برخوردار می‌شوند و در کنار افرادی با شرایط مشابه توصیه‌های مفیدی را دریافت می‌کنند. البته برنامه‌های گروهی حمایتی به جز 12 قدم نیز در مراکز بستری ارائه می‌شود.

کلینیک ترک اعتیاد سرپایی

کلینیک-ترک-اعتیاد-سرپایی

برنامه‌های سرپایی بیشترین فایده را برای افرادی دارند که به تازگی پس از مدتی پاک بودن، دوباره معتاد شده‌اند، می‌خواهند درمان سبکتری انتخاب کنند یا درمان را پس از ترک اعتیاد بستری دنبال کنند. در هر حال بیمارانی که در محیط زندگی خود از حمایت اطرافیان برخوردار هستند، مناسب‌ترین متقاضیان درمان سرپایی به شمار می‌آیند. درمان دارویی ترک اعتیاد سرپایی بهترین گزینه برای افرادی است که نمی‌توانند خانه را ترک کنند یا بودجه زیادی برای درمان ندارند. البته برنامه‌های سرپایی بهترین نتیجه را برای درمان اعتیادهای خفیف تا متوسط به دست می‌دهند. چنانچه اعتیاد تا مراحل مزمن سوءمصرف پیشرفت کرده باشد، به ویژه اگر بیمار قبلاً برای ترک تلاش کرده و موفق نشده باشد، درمان سرپایی کافی نخواهد بود. اما بیمارانی که قبل از پیشرفت اعتیاد در جستجوی کمک برآمده‌اند، می‌توانند با درمان سرپایی نجات یابند.

درمان اعتیاد سرپایی بهترین انتخاب برای افرادی است که می‌خواهند درمان را پس از اتمام برنامه بستری ادامه دهند. اگر اعتیاد در مراحل اولیه باشد و بیمار سابقه برگشت به اعتیاد نداشته باشد، درمان سرپایی ارزش امتحان کردن را دارد. همچنین بیمارانی که به تازگی دوباره لغزیده و معتاد شده‌اند، نیز از درمان سرپایی نتیجه می‌گیرند. درمان سرپایی برای افرادی ایده‌آل است که سوءمصرف یا اعتیادشان هنوز قابل مدیریت است. روش سرپایی برای بیمارانی موثر است که خارج از محیط درمان از شبکه حمایتی قوی (دوستان، خانواده، مذهب و یا گروه‌های پشتیبانی همنوعان) برخوردار هستند. امکان برنامه‌ریزی کردن درمان سرپایی بیشتر از درمان بستری است و هزینه کمتری نیز دارد. بیمار در طول درمان سرپایی در خانه خود زندگی می‌کند، شغل نیمه وقت دارد و اکثر مسئولیت‌هایش را انجام می‌دهد چنانچه بیمار به حمایت بیشتری نیاز داشته باشد، محیط‌های سالمی در بعضی مراکز در طول درمان یا حتی پس از آن در اختیار بیماران قرار داده می‌شود.

درمان سرپایی به روش‌های زیر ارائه می‌شود:

  • برنامه روزانه: بیمار در این برنامه‌های نظام‌مند باید 7 ـ 5 روز در هفته در مرکز حاضر شود. بیمار در جلسات فردی، گروهی و مشاوره شرکت می‌کند و از دیگر مدالیته‌های درمانی برخوردار می‌گردد.
  • برنامه‌های سرپایی ویژه (IOP): تعداد روزها و مدت زمان حضور در کلینیک در روش IOP معمولاً کمتر از برنامه روزانه است. بیمار فقط 4 بار در هفته برای جلسات کوتاه‌تر (سه تا چهار ساعت در مقابل شش یا هشت ساعت) در کلینیک حاضر می‌شود. به موازات پیشرفت درمان، تعداد جلسات و یا زمان آنها به تدریج کاهش داده می‌شود. بخش‌های اصلی درمان سرپایی عبارت است از:
  • کلاس‌های آموزشی
  • جلسات اجباری 12 قدم و یا جلسات گروهی با هم‌نوعان
  • جلسات خصوصی رفتاردرمانی هفتگی
  • جلسات گروه درمانی
  • خانواده درمانی و دریافت حمایت خانواده
  • آموزش پیشگیری از برگشت به اعتیاد
  • درمان کل‌نگر طراحی شده متناسب با نیازها و موقعیت بیمار
  • مهارت‌های زندگی پاک

برخی بیماران ترجیح می‌دهند که مراقبت مستمری را از طریق حمایت دو طرفه (خودیاری) و یا گروه درمانی تحت نظارت مشاور ترک اعتیاد دریافت کنند.

برنامه‌های دولتی

برنامه‌های دولتی نقطه مقابل درمان لوکس است. چون هزینه از بودجه دولتی پرداخت می‌شود و درمان برای بیمار کاملاً رایگان یا بسیار ارزان است، غالباً جدیدترین درمان‌ها در این مراکز ارائه نمی‌شود. به علاوه زمان انتظار برای باز شدن جای خالی طولانی است.

درمان لوکس

شاید فکر کنید که این مراکز شبیه به مراکز تفریحی مجللی است که به افراد مشهور اختصاص دارد، اما کاملاً در اشتباهید. در این مراکز درمان‌های شاهدمحور و خدمات درمانی جدید به بیماران ارائه می‌شود. چون این برنامه‌ها گران‌تراند، نسبت تعداد کارکنان به بیماران قابل قبول‌تر از کلینیک‌های ترک اعتیاد سنتی است. به علاوه چون هزینه بیشتری از بیمار دریافت می‌شود، طرح درمان کاملاً اختصاصی برای وی تنظیم می‌شود.

درمان خصوصی

بعضی بیمه‌ها هزینه ترک اعتیاد خصوصی را می‌پردازند، در غیر این صورت بیمار باید کل هزینه را خود تقبل کند. ترک اعتیاد خصوصی درمان پرهزینه‌تری است، که در ازاء پرداخت مبلغ بیشتر مزایایی چون لیست انتظار کوتاه‌تر و نسبت بهتر تعداد کارکنان به بیماران را ارائه می‌دهد.

مقایسه ترک اعتیاد بستری و سرپایی


مراکز بازتوانی اعتیاد سرپایی و بستری خدمات متفاوتی را به بیماران ارائه می‌دهند. برای بیمارانی که مدت مدیدی است با اعتیاد، وابستگی و مشکلات روانی دست و پنجه نرم می‌کنند، بستری شدن در مراکز شبانه‌روزی بهترین شانس برای رهایی از چنگال اعتیاد است. خدمات سرپایی انتخابی مناسب برای بیمارانی است که دوران سم‌زدایی و بازتوانی را پشت سر گذاشته‌اند و می‌خواهند اصول درمان را در زندگی روزمره‌شان پیاده کنند و توان مدیریت رفتارهای اعتیادآور را بیابند. مراکز ترک اعتیاد بستری این فرصت را در اختیار بیماران می‌گذارد که خود را وقف درمان کنند و به اصول درمان متعهد باشند هرچند استاندارد معینی وجود ندارد که با اتکاء به آن بتوان بهترین درمان را برای هر بیمار تعیین کرد، بااین حال تاثیرگذاری و کارآمدی ترک اعتیاد بستری در کمک به رفع مشکلات اعتیاد و وابستگی به اثبات رسیده است.  بیمار در مراکز بستری علاوه بر مشارکت در مدالیته‌های درمانی که به پاک ماندن او کمک می‌کند، تکنیک‌های کنترل خود، افزایش اعتماد به نفس، تقویت مهارت‌ها و بازسازی روحی را نیز فرامی‌گیرد. تمام این مولفه‌ها جزء تجهیزات لازم در مسیر سفر به سوی پاکی است.

سوءمصرف مواد و مراقبت‌های پس از ترک اعتیاد


بدون شک پاک ماندن سخت‌ترین بخش ترک اعتیاد به مواد مخدر است. مادامی که بیمار در کلینیک بستری است، دسترسی به الکل و مواد مخدر ندارد، در نتیجه کمتر برای مصرف مواد وسوسه می‌شود. اما پس از مرخص شدن است که باید بر وسوسه مصرف موادی که به وفور در دسترس است، غلبه کند. در این شرایط اگر مراقبت کافی پس از درمان به عمل نیاید و بیمار حمایت لازم را دریافت نکند، احتمال برگشت به اعتیاد وجود دارد. برنامه‌های درمان اعتیاد شامل شبکه حمایتی و برنامه‌های پیشگیری موفق‌ترین درمان‌ها است. مراقبت پس از ترک نیز بخشی از فرایند درمان اعتیاد است که وجود آن برای موفقیت درمان ضروری است؛ این برنامه می‌تواند شامل شرکت در جلسات، مراجعه منظم به متخصص و مشاور، زندگی در محیطی امن و عاری از مواد یا تمامی این موارد باشد.

هزینه مراکز درمانی ترک اعتیاد


هزینه کلینیک ها و مراکز ترک اعتیاد تحت تأثیر فاکتورهای متفاوتی هستند از جمله این که مرکز، درمان  و مراقبت شبانه روزی ارائه می دهد یا خیر، چه خدمات و مشاوره هایی دارد. می‌توانید برای دریافت اطلاعات کامل‌تر با مشاورین متخصص در این زمینه مشورت نمایید تا با توجه به نوع درمانی که مناسب شماست، شما را درباره هزینه‌های درمان راهنمایی نماید.


به این پست امتیاز دهید.
انتخاب بهترین مرکز ترک اعتیاد، میانبری برای رهایی همیشگی از مواد
4.2 از 5 رای