اعتیاد به ماده مخدر مسکالین، توهم زای استخراج شده از کاکتوس پیوت
مسکالین یک توهم زا است و متعلق به همان خانواده به نام ال سی دی، مجیک ماشروم و کانابیس که از کاکتوس سنت پدرو گرفته شده است، میباشد. همانند سایر مواد مخدری که متعلق به دستههای مواد توهم زا هستند، مسکالین میتواند موجب اعتیاد شود. علاوه بر این، استفاده از آن با مشکلات شناختی، یادگیری و حافظه همراه است که در بلند مدت ایجاد میشوند. مسکالین ذهن را به شنیدن، احساس کردن، دیدن و تفکر کردن چیزی وادار میکند که وجود ندارد و این کار را با دخالت در عملکرد طبیعی مغز مانند نحوه ارتباط سلولهای عصبی و سروتونین در نخاع و مغز انجام میدهد.
به نظر نمیرسد که مسکالین باعث ایجاد اعتیاد به مواد مخدر مانند مواد افیونی و مسکنها میشود، اما به سرعت باعث مقاومت میشود، به این معنی که معتادان به مسکالین، بارها و بارها نیاز به افزایش دوز مصرفی دارند. این دارو همچنین میتواند از لحاظ روان شناختی اعتیادآور باشد، به این معنی که فرد درطی طول عمر خود به این دارو وابسته میشود و در صورت عدم مصرف آن دچار حالت خماری میگردد.
مسکالین نیز مانند سایر روانگردانها میتواند تأثیرات و عوارض جبران ناپذیری در زندگی فرد معتاد به آن داشته باشد. اگر شما نیز از جمله افراد مصرف کننده این مواد هستید بهتر است هر چه زودتر اقدام به جدا کردن این روانگردان از زندگی خود کنید. مشاورین ما در کلینیک ترک اعتیاد دکتر شاه محمدی، با تجربهای که در این زمینه دارند میتوانند به شما در شناخت بهتر این مواد و عوارض آن و انتخاب بهترین روش ترک برای درمان اعتیاد به مسکالین کمک کنند. برای رزرو وقت مشاوره لطفاً با شمارههای 02188721329 و 02188662451 تماس حاصل فرمایید.
مسکالین از کجا آمده است؟
پیوت (باتن، مسک، کاکتوس) یک گیاه کاکتوس است که برای خواص توهم زایی و توانایی آن در تغییر افکار، احساسات و ادراکات کاربر استفاده میشود. بالای گیاه کاکتوس که از زمین خارج میشود (تاج) شامل «باتن ها» به شکل دیسک است که به صورت چای دم کرده، مایع و یا به صورت خام بلعیده یا خورده میشود. اثرات مضر این باتن ها ممکن است بین 20 تا 90 دقیقه و حتی تا 12 ساعت طول بکشند. مسکالین مواد اولیه آلکالوئیدهای روانگردان موجود در کاکتوس سن پدرو است و مسئول ایجاد توهم زایی در کاربران و دیدن یا احساس چیزهایی است که وجود ندارند. مسکالین برای قرنها به عنوان بخشی از آیینهای روحانی و مذهبی به ویژه بومیان آمریکایی در شمال مکزیک و جنوب غربی ایالات متحده آمریکا مورد استفاده قرار گرفته است. همچنین گاهی اوقات به دلیل خاصیت توهم زایی و نشئگی مورد مصرف قرار میگیرد.
ماده مخدر مسکال چگونه مصرف میشود؟
ماده مخدر مسکالین ممکن است به شکلهای جویدنی، بلعیدنی به صورت قرص، مخلوط در نوشیدنی و یا تزریقی مورد استفاده قرار بگیرد. مسکالین بسیار تلخ است، بنابراین بسیاری از مردم آن را به شکل قرص میبلعند یا آن را همراه با یک نوشیدنی مانند آب پرتقال، قهوه یا نوشیدنی غیر الکلی مصرف میکنند.
نامهای خیابانی رایج مسکالین چیست؟
ماده مخدر مسکالین اغلب به نامهای پیوت، مسک و باتن نامیده میشود. نام باتن از شکل دکمه مانند بالایی کاکتوس سنپدرو مشتق شده است. این قسمت دکمه مانند جایی است که مسکالین از آن استخراج میشود.
چرا مردم به مسکالین معتاد میشوند؟
اکثر افراد در هنگام استفاده از این ماده مخدر واقعیت تغییر یافتهای را تجربه خواهند کرد و بعضی از مردم از این امر لذت خواهند برد. آنها ممکن است رنگها را روشنتر ببینند یا احساس کنند که عمیقاً تحت تأثیر موسیقی قرار دارند. در حالی که این دارو به عنوان یک دارویتوهم زا طبقه بندی شده است و دارای خواص مشابهی است، به طور معمول توهم زایی در حین استفاده از این دارو، معمولی نیست. اما اثرات مسکالین غیر قابل پیش بینی است و از فردی به فرد دیگر و حتی در استفادهٔ بعدی متفاوت است. فرد ممکن است در هنگام اولین استفاده از مسکالین لذت ببرد، اما در طول استفاده بعدی از این ماده مخدر، ممکن است علائمی مشابه یک بیماری جدی روانی را تجربه کند. خستگی شدید، سرخوشی ناگهانی و فروکش کردن احساسات، سردرگمی، افسردگی و اضطراب علائم غیر معمولی نیستند. کاربر مواد مخدر مسکالین میتواند با تجربهٔ تغییرات ناگهانی و یا تغییر ناگهانی در احساسات دچار سردرگمی شود.
تحمل مسکالین
اگر چه اثبات نشده است که مسکالین موجب وابستگی یا اعتیاد میشود، اما در صورت استفاده مداوم از آن ممکن است تحمل نسبتاً شدیدی را در فرد ایجاد کند. تحمل به پیوت یا مسکالین اغلب در ظرف مدت 3 تا 6 روز و چنان چه به طور معمول به صورت روزانه تکرار شود، ایجاد میگردد. علاوه بر این، فرد معمولاً با سایر انواع داروهای توهم زا مانند ال سی دی، ماشروم و سایر مواد مخدر تحمل متقاطع دارد.
آیا مصرف مسکالین در آزمایش تشخیص اعتیاد قابل شناسایی است؟
عوامل متعددی در تعیین مدت زمان حضور مسکالین در بدن دخیل هستند، از جمله این که کدام یک از آزمایشهای اعتیاد استفاده میشوند. مسکالین که همچنین به عنوان باتن، کاکتوس، مسک، کاکتوس سن پدرو شناخته میشود، میتواند برای مدت کوتاهی با برخی از آزمایشها شناسایی شود، اما میتواند تا سه ماه دیگر پس از مصرف در آزمایشهای دیگر قابل مشاهده باشد. احتمال تشخیص اعتیاد به مسکالین در تستهای مختلف به صورت زیر است:
- مسکالین را میتوان در ادرار برای 2 تا 3 روز شناسایی کرد.
- برخی اطلاعات وجود دارند که نشان میدهند مسکالین را میتوان در خون تا 24 ساعت تشخیص داد.
- آزمایش بزاق میتواند مسکالین را از 1 تا 10 روز تشخیص دهد.
- مسکالین مانند بسیاری از مواد مخدر دیگر، میتواند با آزمایش دارویی فولیکول مو تا 90 روز تشخیص داده شود.
علائم اعتیاد به مسکالین
یک فرد تحت نفوذ کاکتوس سنپدرو یا مسکالین ممکن است علائم زیر را تجربه کند:
- افزایش ضربان قلب
- حالت تهوع
- استفراغ
- احساسات شدید
- تجربیات حسی متغیر
- احساسات تحریف شده از زمان
نشانههای اختلال مصرف مسکالین
در برخی موارد، کاربران ممکن است مقدار یا فرکانس مصرف مسکالین خود را افزایش دهند. با گذشت زمان، اعتیاد به مواد مخدر ممکن است بر زندگی فرد تأثیر بگذارد. متخصصین به مجموعهای از 11 نشانه اشاره میکنند که اختلال مصرف مواد نامیده میشوند تا بدین وسیله شدت مصرف مواد مخدر را مشخص کنند. علائم اختلال مصرف مواد عبارتند از:
- مصرف مقادیر بیش از حد دارو در طول زمان
- عدم توانایی در مصرف نکردن ماده مخدر
- صرف مقدار زیادی از زمان برای به دست آوردن، استفاده یا ترک اعتیاد ماده مخدر
- تمایل شدید به مصرف ماده مخدر
- عدم توانایی در پذیرش مسئولیت در محل کار، خانه یا مدرسه به علت مصرف مواد مخدر
- ادامه استفاده به رغم مشکلات بین فردی یا جسمی یا روانی.
- توقف انجام فعالیتهای مهم به دلیل استفاده از مواد مخدر
- استفاده از مواد مخدر در شرایط نامناسب و خطرناک مانند ماشین آلات عامل
- نیاز به استفاده بیشتر برای تجربه اثرات مورد نظر
- در صورت عدم مصرف ماده مخدر، علائم خماری ایجاد شود.
فردی که دو یا چند نشانه از اختلالات مصرف مواد را تجربه میکند، ممکن است با مسکالین مشکلی داشته باشد یا از لحاظ فنی، معیارهایی برای تشخیص اختلال مصرف دیگر مواد توهم زا را داشته باشد.
عوارض خطرناک مسکال یا کاکتوس پیوت
مسکالین میتواند به سلامت جسمی و روانی کاربر آسیب برساند. حتی یکبار مصرف کاکتوس پیوت میتواند به بروزعلائم جدی منجر شود، از جمله:
- ضربان قلب سریع
- فشار خون بالا
- تحریک پذیری
- هذیان و توهم
- پارانویا
- روانپریشی
- تشنج
مسمومیت با مسکالین میتواند زمانی حاصل شود که فرد مقدار زیادی از دارو مصرف میکند و یا واکنش بدی دارد. در بیشتر موارد علائم تهدید کننده زندگی نیستند و اغلب در عرض 24 ساعت از بین میروند. با این حال، علائم باید توسط یک متخصص پزشک ارزیابی شوند تا تعیین شود که آیا نیاز به درمان بیشتر وجود دارد یا خیر. مشخص شده است که مسکالین موجب وضعیت روانی دراز مدت در برخی از کاربران میگردد که شبیه به اسکیزوفرنی است. گفته شده است که این مشکل ممکن است تنها کسانی را که قبلاً به عنوان افراد مبتلا به بیماری روانی تشخیص داده شدهاند، تحت تأثیر قرار دهد. با این حال، مهم است که این عوارض را نیز در زمان ارزیابی اعتیاد به مسکالین درنظر بگیریم. کاربران همچنین ممکن است یوفوریا را تجربه کنند، که گاهی اوقات با احساس اضطراب همراه میشود. همچنین غیر ممکن است بدانید که فرد یک تریپ خوب یا بد را تجربه خواهد کرد، زیرا شرایط یک بار تجربه لزوماً به معنای تکرار آن در صورت مصرف مجدد نیست. عوارض جانبی ناشی از مصرف مسکالین به اندازه کافی معقول است که بتوان آن را به طور بالقوه مضر دانست، حتی اگر هیچ شواهد قانع کنندهای در خصوص خاصیت اعتیاد آوری مسکالین وجود نداشته باشد.
پیامدهای روابط اجتماعی و زندگی
اعتیاد به مسکالین همچنین میتواند منجر به بروز پیامدهای منفی زندگی مانند موارد زیر گردد:
- مشکلات حقوقی
- افزایش خطر تصادفات در صورت استفاده در شرایط خطرناک
- عدم توانایی انجام مسئولیتهای مهم
- رها کردن سرگرمیها و دیگر لذتهای سالم
- مشکلات در روابط خانوادگی و دوستانه.
- مشکلات در محل کار یا مدرسه
در حالی که کاکتوس پیوت برای قرنها از لحاظ تفریحی برای اهداف معنوی و مذهبی استفاده شده است، برخی از کاربران به دلیل استفاده از آن، اثرات منفی را تجربه میکنند. اثرات منفی میتوانند شامل واکنشهای فیزیکی، مشکلات سلامت روانی و مشکلات موجود در زندگی روزمره باشند.
احتمال فلش بک وجود دارد، حتی بعد از یک بار مصرف! |
اعتیاد به مواد مخدری مانند پیوت ممکن است منجر به اختلال توهم دائمی شود، وضعیتی که فلاش بک ها، توهمها و سایر احساسات بصری ممکن است به صورت خود به خود بوجود آیند حتی
هنگامی که فلاش بک شدید است، علائم و روان پریشی مداوم ممکن است با داروهای ضد افسردگی و ضد روانپریشی، و نیز روشهایی مانند روان درمانی مدیریت شود. |
اعتیاد در نوجوانان
اکثریت مصرف مواد مخدر غیر مجاز بین سنین 16 تا 17 سالگی شروع میشود و یکی از دلایل اصلی مصرف مواد مخدر در میان نوجوانان این است که احساس خوبی پس از مصرف دارند. از آنجایی که مسکالین افکار، احساسات و درک واقعیت کاربر را تغییر میدهد، ممکن است به نوجوانان این احساس را القاء کند که حالتهای احساسی آنها تغییر کرده است. نوجوانان همچنین ممکن است از داروهایی مانند پیوت برای داشتن احساس بهتر یا مقابله با احساسات منفی استفاده کنند. یک نظرسنجی نشان داد که نوجوانانی که در سال گذشته افسردگی را تجربه کرده بودند احتمال تمایل بیشتری برای مصرف مواد مخدر توهم زا نسبت به نوجوانان بدون تجربه افسردگی داشتند. نوجوانان ممکن است به خصوص در معرض خطر اعتیاد به مواد مخدر در دورههای گذار، مانند رفتن به منطقه جدید و یا تغییر مدرسه باشند. علاوه بر این، نوجوانانی که تغییرات در مغزشان را تجربه میکنند، ممکن است خواستار انجام کارهای جدید باشند. این حالت میتواند چشم انداز آزمایش مواد مخدر را جذاب کند. پیشگیری، یک استراتژی مؤثر برای کاهش مصرف مواد مخدر در بین نوجوان است. با در نظر گرفتن اقدامات پیشگیرانه میتوان به کاهش خطر مصرف مواد مخدر در میان نوجوانان و ایجاد اعتیاد در آینده به عنوان یک بزرگسال کمک کرد. تلاشهای پیشگیرانهای که میتوانید انجام دهید عبارتند از:
نوجوانان ممکن است اطلاعات نادرستی در مورد خطر استفاده از مواد مخدر داشته باشند. والدین ممکن است احساس کنند نیاز است برای ترساندن نوجوانان، در خصوص اثرات مواد مخدر مبالغه کنند، که اغلب اثر معکوس دارد. ارائه اطلاعات دقیق میتواند به تصحیح تصورات غلط کمک کند.
نوجوانان ممکن است برای بحث در مورد احساسات به مصرف مواد مخدر با والدین خود مشکل داشته باشند. فراهم کردن فرصتی برای نوجوانان برای بحث در مورد افکار و احساسات خود در مورد مصرف مواد مخدر بدون ترس از قضاوت میتواند به آنها کمک کند تا تصمیمات خود را با مسئولیت بیشتری بگیرند.
همسالان نقش مهمی در زندگی نوجوانان بازی میکنند. برخی از نوجوانان ممکن است بخواهند از مصرف مواد مخدر خودداری کنند، اما از از دست دادن روابط با همسالان و آسیب رسیدن به شهرتشان ترس دارند. بحث در مورد راههایی برای نوجوانان جهت ابراز کردن خود به شیوهای قاطعانه میتواند اضطراب را در هنگام نه گفتن به مواد مخدر کاهش دهد
چنان چه نوجوان تفریحات دیگری داشته باشد، مواد مخدری مانند پیوت ممکن است کمتر جذاب باشند. نوجوانانی که در ورزش، هنر، موسیقی و سرگرمیهای دیگر دخیل هستند و روابط مناسبی با خانواده و دوستان دارند، به طور طبیعی علاقه کمتری به استفاده از مواد مخدر از خود نشان میدهند. استفاده زود هنگام مواد مخدر در زندگی میتواند منجر به تغییراتی در مغز شود که میتوانند اثرات درازمدت بر انگیزه، حافظه، یادگیری، قضاوت و کنترل را داشته باشد. نوجوانانی که از مواد مخدر استفاده میکنند نیز در معرض خطر اعتیاد دراز مدت قرار دارند. بنابراین، اقدامات پیشگیرانه میتواند به کاهش خطرات و بروز آسیبهای آینده کمک کند.